Daniel Herman předá ceny za nejkrásnější české knihy roku 2016

18.04.2017 17:38

Vyhlášení výsledků 52. ročníku soutěže Nejkrásnější české knihy roku 2016 proběhne 19. 4. od 18 hodin v letohrádku Hvězda v Praze na Bílé Hoře. ?

Daniel Herman předá ceny za nejkrásnější české knihy roku 2016
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Akci pořádá Ministerstvo kultury ČR ve spolupráci s Památníkem národního písemnictví (příspěvkovou organizací MK).

Ministr kultury Daniel Herman předá držitelům prvních míst v každé z kategorií Cenu Ministerstva kultury ČR. Ceny jsou udělovány za nejlepší grafické, polygrafické a ilustrační zpracování publikací v sedmi kategoriích. V každé kategorii jsou vyhlašována první tři místa. Památník národního písemnictví a Uměleckoprůmyslové museum v Praze oceňují navíc  grafiky do 30 let, Památník národního písemnictví uděluje dále studentským pracím cenu Arna Sáňky. Svá vlastní ocenění zde předávají i Spolek českých bibliofilů, SČUG Hollar, Unie grafického designu a Svaz polygrafických podnikatelů.

Všechny vítězné práce, kterým byla udělena Cena Ministerstva kultury, ale i knihy poctěné dalšími oceněními i publikace zařazené do užšího výběru budou následně vystaveny v letohrádku Hvězda až do 28. května 2017. Poté budou oceněné knihy vystaveny v Památníku národního písemnictví, na veletrhu Svět knihy, Designbloku, v Moravské galerii v Brně a Národním technickém muzeu. Ministerstvo kultury zajišťuje účast v soutěži nejkrásnějších knih světa i na mezinárodních veletrzích a výstavách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec