Daruj krev s Českým rozhlasem

11.06.2012 13:38

Ve středu 13. června se v rámci projektu Daruj krev s Českým rozhlasem uskuteční další ze série podporovaných odběrů krve.

Daruj krev s Českým rozhlasem
Foto: rozhlas.cz
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Den před Světovým dnem dárců krve mohou zájemci darovat krev s rozhlasem již po 68., a to hned v několika městech po celé České republice. Český rozhlas projektem podporuje pravidelné bezplatné dárcovství krve již od roku 1992. Oslovit se snaží zejména prvodárce.

Český rozhlas Brno odběry pořádá ve spolupráci s transfuzním oddělením a krevní bankou FN Brno – Bohunice, která však bez předchozího objednání přijímá pouze prvodárce. Tematiku darování krve podpořil brněnský rozhlas také koncertem, který proběhl 7. června na náměstí Svobody. V průběhu koncertu vystoupilo mnoho známých tváří, k odběrům krve posluchače pozvala patronka projektu pro Brno, mistryně světa a Evropy ve veslování Miroslava Knapková.

Ve spolupráci s Českým rozhlasem Olomouc budou odběry krve probíhat v transfuzních stanicích v Olomouci, Přerově, Šumperku a Bruntále. Zájemci mohou přicházet už od 6. hodiny ranní. Projekt je zde pod patronátem Petra Uličného, trenéra SK Sigma Olomouc, který dárce podpoří v rámci vysílání olomouckého rozhlasu.

Český rozhlas Sever se k projektu připojí poprvé, hned však v plné síle. 13. června podpoří dárcovství krve v Liberci za pomoci Krajské nemocnice Liberec. V Ústí nad Labem odběry proběhnou o den později, 14. června, díky spolupráci s transfuzní stanicí Masarykovy nemocnice a s OC Forum. Dárce ze severu Čech se rozhodli podpořit další z řad výborných sportovců, hokejista Jan Výtisk a boxer Lukáš Konečný. Oba dva přijdou v průběhu dne pozdravit dárce na odběrová místa.

V Hradci Králové se k projektu připojují již tradičně, na dárce se budou od 7 hodin těšit ve Fakultní nemocnici.

Během středečního rána, od 8 do 12 hodin, budou moci zájemci darovat krev také na transfuzních odděleních pražských nemocnic na Vinohradech, na Karlově náměstí, v Krči a v Ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích. Patrony projektu pro Prahu jsou vrcholoví sportovci Martina Sáblíková a Jiří Ježek.

Projekt Daruj krev s Českým rozhlasem podporuje bezplatné dárcovství krve již od roku 1992. Snaží se zejména prostřednictvím osvěty a šířením informací bourat veškeré mýty a obavy z odběrů. Smyslem je popularizace dárcovství a získávání nových pravidelných dárců.

Další informace i mnoho praktických tipů je k dispozici na webových stránkách darujkrev.rozhlas.cz a také na facebookové stránce facebook.com/darujkrev.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…