Děkanem Fakulty elektrotechnické ČVUT byl na další funkční období zvolen profesor Pavel Ripka

02.06.2015 20:00

Akademický senát Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze zvolil včera kandidátem na děkana prof. Ing. Pavla Ripku, CSc., který fakultu vedl již v letech 2011 – 2015. Funkční období nového děkana bude čtyřleté od 1. 7. 2015 do 30. 6. 2019. Do funkce bude jmenován rektorem ČVUT.

Děkanem Fakulty elektrotechnické ČVUT byl na další funkční období zvolen profesor Pavel Ripka
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Prof. Ripka byl do svého druhého funkčního období zvolen 16 kladnými hlasy od 24 přítomných senátorů. Jeho protikandidáty byli Ing. Jaroslav Burčík, Ph.D., který donedávna vedl Inovacentrum ČVUT, dále doc. Ing. Irena Hlaváčová, Ph.D., z VŠB TU Ostrava a prof. Ing. Miroslav Husák, CSc., vedoucí katedry mikroelektronicky Fakulty elektrotechnické ČVUT.

Cíle nového děkana jsou především další zlepšení pracovního i studijního prostředí na fakultě, větší ocenění a kariérní jistota kvalitním pedagogům, špičkové vědecké i aplikační výsledky, propojování ostrovů excelence a podpora vzniku nových ostrůvků (juniorské týmy), posílení strategických oborů, jako je oblast elektrických strojů, energetika, světelná technika a materiálový výzkum, obnova infrastruktury pro výzkum i výuku a zachování výukové kapacity pro silnější populační ročníky. Prof. Ripka chce také zvýšit povědomí naší společnosti a mezinárodní komunity o výjimečných kvalitách Fakulty elektrotechnické (dle RVVI v oblasti výzkumu nejlepší technická fakulta v ČR, dle hodnocení Hospodářských novin jsou na Fakultě elektrotechnické ČVUT nejlepší studijní programy v oboru informatiky). Slíbil připravit nový celofakultní studijní program pro výuku v kombinované formě.

Děkan Ripka v minulosti na fakultě působil jako vedoucí katedry měření, má bohaté zahraniční zkušenosti a je respektovaným vědcem.

Profesní životopis prof. Ripky je k dispozici na adrese: https://www.fel.cvut.cz/cz/glance/ripka.html

Podrobnosti o děkanských projektech jednotlivých uchazečů naleznete na stránce: http://www.fel.cvut.cz/cz/senat/volby/2015-volby-dekan_FEL_CVUT/

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2014/15 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2014 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 3000 světových univerzit, ve skupině univerzit na 411. – 420. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 101. – 150. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě, a stejně tak i v oblastech „Mathematics“ a „Physics and Astronomy“. Více informací najdete na www.cvut.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…