Den otevřených dveří můžou návštěvníci využít k setkání s KOVO i Mandrage

23.05.2017 11:08

Jak vypadá práce v moderním strojírenském podniku? Odpověď na tuto otázku by měl dát mnoha zvídavcům Boschký den otevřených dveří, který ve svém českobudějovickém areálu pořádá v sobotu 27. května od 9 do 12 hodin společnost Robert Bosch.

Den otevřených dveří můžou návštěvníci využít k setkání s KOVO i Mandrage
Foto: oskovo.cz
Popisek: Odborový svaz Kovo - logo

Návštěvníkům, které zajímají poměry v provozech jednoho z nejvýznamnějších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji, pracovní, mzdové, sociální a jiné podmínky zaměstnání u Bosche, například možnosti studia při zaměstnání, učňovského střediska a praktické výuky, kariérního růstu, stability a perspektivy pracovního poměru a podobně, bude v průběhu dopoledního programu ve výrobním areálu připraven, kromě pracovníků personálního oddělení, odpovídat na dotazy také předseda zdejší Základní organizace Odborového svazu KOVO Stanislav Jindra.

„Domnívám se, že lidé chtějí znát nejen pohled zaměstnavatele, ale také přímo zaměstnanců, které odborová organizace zastupuje ve všech klíčových oblastech,“ uvedl Jindra a připomněl, že vedle dohledu nad dodržování zásad bezpečnosti práce, zákoníku práce a dalších právních předpisů upravujících vztah mezi zaměstnavatelem a zaměstnanci, je hlavním úkolem odborů takzvané kolektivní vyjednávání, jehož cílem je právě dosažení příznivých mzdových, pracovních a sociálních podmínek.

„Každému, kdo projeví zájem, jsme samozřejmě připraveni poskytnout všechny podstatné informace,“ poznamenal Jindra. Odpoledne pak bude Boschký den pokračovat koncertem na Náměstí Přemysla Otakara II. Jako první se od 14 hodin představí skupina Fíha Tralala. Následovat budou He Band, Janek Ledecký a Portless. Vyvrcholením večera bude od 21 hodin vystoupení skupiny Mandrage.

Odborový svaz KOVO podobné akce podniků podporuje. „Je to skvělá příležitost, jak zpopularizovat technické obory a ukázat, že práce v moderním strojírenském podniku rozhodně už dávno není o špinavých, olejem umaštěných montérkách, ale mnohdy o čisté, precizní a perspektivní činnosti. Často i velmi dobře placené,“ zdůraznil jihočeský zmocněnec OS KOVO Jan Švec.

Odborový svaz KOVO působí v současné době v 60 strojírenských podnicích na jihu Čech. V regionu má více než pět tisíc členů, což představuje přibližně 24 procent všech zaměstnanců těchto firem. V rámci kolektivního vyjednávání, jehož cílem je dosažení příznivých mzdových, pracovních a sociálních podmínek pro své členy, však KOVO zastupuje všechny zaměstnance. Mezi firmy, kde působí OS KOVO, patří například Jihostroj Velešín, ČZ Strakonice, Robert Bosch České Budějovice, ZVVZ Milevsko, Motor Jikov České Budějovice, Groz-Beckert ČR, Kern-Liebers CR, Reinfurt Prachatice, Klima CZ Prachatice, Dura Automotive Blatná, Schneider Electric Písek a další.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …