Den otevřených dveří na Fakultě stavební ČVUT

29.11.2016 11:09

Možnost poznat Fakultu stavební ČVUT v Praze se blíží. Den otevřených dveří se uskuteční ve středu 30. listopadu v dejvickém kampusu (Thákurova 7, Praha 6) od 9.30 do 15.00 hodin. Návštěvníci se seznámí se všemi studijními obory bakalářského studia, prohlédnou si vybrané studentské práce a navštíví prostory určené pro studium a výzkumnou práci.

Den otevřených dveří na Fakultě stavební ČVUT
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Program nabídne i informace o přijímacím řízení, formě a možnostech studia. Zájemci o studium se setkají s pedagogy a studenty fakulty, kteří osobně představí jednotlivé obory.

„Fakulta nabízí kvalitní zázemí a špičkové vybavení. Studenti čerpají znalosti a zkušenosti od vyučujících, kteří jsou experty ve svém oboru a jsou mezinárodně uznávanými odborníky. Věříme, že návštěvníci získají cenné informace pro klíčové rozhodování o své profesní budoucnosti,“ uvádí děkanka fakulty profesorka Alena Kohoutková.

K nahlédnutí budou otevřeny laboratoře Experimentálního centra, silničních staveb nebo Chemická a mikrobiologická laboratoř. Zpřístupněno bude i Vodohospodářské experimentální centrum, ve kterém je postavena umělá slalomová dráha pro TOKIO 2020 a bude tak jedinečná příležitost si model prohlédnout. V průběhu dne bude otevřena modelovna v Ateliéru D, zpřístupněna kreslírna studijního programu Architektura a stavitelství. Své dveře otevře také Pedologická laboratoř a sbírka, Laboratoř geodetických přístrojů či Demonstrační laboratoř TZB.

Zajímavou příležitostí pro návštěvníky dne otevřených dveří bude možnost osobně se setkat s významnými absolventy fakulty, nechat se inspirovat jejich profesními příběhy.

V prostorách fakulty bude současně k vidění také výstava „Studenti programu Architektura a stavitelství na Fakultě stavební ČVUT a jejich hosté“, která představí zejména práce studentů oceněné tzv. Žlutou kartou za vynikající studentský projekt. Program dne najdete ZDE.

Fakulta stavební Českého vysokého učení technického v Praze patří k významným technickým fakultám v České republice a také v zahraničí, kdy se jako jediná technická fakulta v ČR umístila v první stovce v mezinárodním žebříčku hodnocení univerzit QS Rakings 2016. Fakulta nabízí studium v oblastech stavebního inženýrství, architektury a geodézie, studuje na ní více jak 5 000 studentů.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 123 studijních programů a v rámci nich 464 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2016 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 501 – 550. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 201. - 250. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. - 200.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…