Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

27.10.2023 22:03 | Tisková zpráva

V sobotu 28. října se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti státního svátku se návštěvníci mohou podívat do prostor sídla Sněmovny na pražské Malé Straně.

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Do reprezentačních sálů, kanceláří některých výborů i dalších míst Poslanecké sněmovny budou návštěvníci moci nahlédnout od 9:00 do 16:00 hodin. Prohlídky začínají u vchodu z Malostranského náměstí. Zájemci se seznámí s historií sněmovních budov, architektonickými zajímavostmi i s jejich současným využitím.

Během Dne otevřených dveří se veřejnost může podívat také do nedávno otevřeného Parlamentária (více ZDE). Jde o nový edukační prostor ve Šternberském paláci. S pomocí multimediálních prezentací se tam návštěvníci seznámí s historií, posláním a činností parlamentu.

V kuloárech před hlavním jednacím sálem je k vidění výstava Na Hrad! (více ZDE), kterou odborná pracoviště Kanceláře Poslanecké sněmovny připravila k letošní inauguraci prezidenta republiky Petra Pavla.

Vstup je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

16:05 Zoo Liberec vítá na světě nová mláďata

Liberecká zoo se již v první třetině letošního roku může pochlubit hned několika významnými přírůstk…