Denisa Rohanová podala kandidaturu na prezidentku České republiky

18.02.2022 17:05

Oznámení o podání kandidátní listiny pro prezidentské volby 2023.

Denisa Rohanová podala kandidaturu na prezidentku České republiky
Foto: Archiv DR
Popisek: Prezidentka České asociace povinných Denisa Rohanová

V Praze 1. dubna 2019 - Denisa Rohanová poprvé veřejně oznámila své rozhodnutí kandidovat v prezidentských volbách v roce 2023. Termín tohoto oznámení byl zvolen příznačně tak, aby číselná podoba data 1. 4. odkazovala na slogan „1. žena 4. prezidentem ČR“.

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

V Praze 18. února 2022 - Denisa Rohanová svolala tiskovou konferenci, na které potvrdila své rozhodnutí z dubna 2019 a oznámila, že oficiálně splnila veškeré zákonné požadavky pro účast v prezidentských volbách tím, že navrhující poslanci podali již v říjnu 2021, prostřednictvím svého zmocněnce, kandidátní listinu na Ministerstvo vnitra a tím Denisu Rohanovu navrhli jako kandidáta na funkci prezidenta České republiky.

V prezidentských volbách chci kandidovat jako obhájkyně spravedlivé společnosti, společnosti, kde každý, bez ohledu na svůj původ nebo majetek, bude mít šanci na šťastný a důstojný život. Prezident má možnost vahou své osobnosti změnit systém k lepšímu a spolu s tím i životy všech občanů. A právě proto do toho souboje chci jít.“ řekla dnes na tiskové konferenci přítomným novinářům.

Denisa Rohanová se tak stává prvním kandidátem na funkci prezidenta, který splnil zákonné náležitosti prezidentských voleb. „Přesto však chci získat i podporu lidí a svou kandidaturu podpořit peticí s podpisy občanů České republiky“. Dále uvedla, že chce bojovat proti rozdělování společnosti a do politiky chce vnést slušnost, naději, demokracii a rozum.

Ve svém projevu nastínila svou představu pro Českou republiku po roce 2023. „Žádná země nemůže být jen prázdnou schránkou se státními symboly a politiky, kteří v ní rozhodují. Její náplní musí být občané a prezident by tu měl být právě pro občany. Pro lidi, které spojuje nejen víra v tuto zemi a chuť v ní žít, ale i podobné sociálně kulturní hodnoty a morální zásady. Chtěla bych být prezidentkou lidí, kteří věří tomu, že v České republice stojí za to žít.“ vzkázala Denisa Rohanová svým budoucím voličům.

Mgr. Denisa Rohanová LL.M. kandidátka na prezidenta ČR

www.1prezidentka.cz

Krátký životopis:

Denisa Rohanová se narodila dne 16.4.1975 v Pardubicích a je matkou dospělého syna. Pomoci lidem postiženým exekucí se věnuje od roku 2013, a to nejen prostřednictvím České asociace povinných, ve které zastává od roku 2017 funkci prezidentky, ale také společně s Hospodářskou komorou a s různými neziskovými organizacemi. V roce 2018 zakončila bakalářské studium na Vysoké škole podnikání a práva v Praze. V roce 2019 ukončila odborné vzdělání na Akademii krizového řízení a v roce zakončila magisterské studium na Vysoké škole podnikání a práva v Praze v oboru soukromoprávní studia.

Její doménou je především legislativní úprava Exekučního řádu a právních předpisů, které s ním souvisejí. Podařilo se ji prosadit například seznam nezabavitelných věcí do Exekučního řádu a vytvoření Metodického pokynu pro Policii ČR v případě mobiliárních exekucí.

Spolupracuje s poslanci obou komor Parlamentu ČR, a i nadále se podílí na změnách v Exekučním řádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…