Deset milionů za dobré nápady

01.03.2013 9:07

Národní technická knihovna v pražských Dejvicích stala dějištěm druhého ročníku Festivalu Česká inovace.

Deset milionů za dobré nápady
Foto: npu.cz
Popisek: Národní technická knihovna

Velice zajímavý program byl plný odborných názorů a diskuzí, jak podporovat dobré nápady, vytvářet podpůrné inovativní prostředí a propojovat lidi, kteří se nebojí otevřeně nejen myslet, ale i konat.

V  prostředí plném inovativních nápadů nechyběly Rozvojové projekty Praha s projektem Inovační vouchery v Praze. Ten je realizován v rámci Akcelerace – programu podpory podnikání z pověření Hlavního města Prahy a již v květnu se stane výrazným prvkem podpory spolupráce vědy a výzkumu s podnikateli.

Tato vzájemná spolupráce přináší vysokou přidanou hodnotu, kterou je výrazné posílení konkurenceschopnosti zúčastněných. Inovační vouchery pomáhají odbourávat bariéry vzájemné nedůvěry podnikatelského a akademického světa.  Magistrát pro rok 2013 vyčlenil pro tento projekt ze svého rozpočtu a bude rozděleno celkem 10.000.000 Kč.

„Se zájmem o inovační vouchery ze strany poskytovatelů jsem velice spokojená. Už dnes je jasné, že se projekt stane významným přínosem pro propojení vědy a soukromého sektoru,“ uvedla v rámci Festivalu Česká inovace ing. Jitka Kárníková, generální ředitelka Rozvojové projekty Praha, a.s., a doplnila:

„Atmosféra zde na festivalu byla doopravdy plná energie a nových nápadů. Těšíme se už dnes na příští ročník.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…