Děti z kutnohorských školek dnes zasadily první stromy do aleje elfů

22.12.2015 11:57 | Zprávy

Budoucí stromořadí, které vytvoří vůbec první Alej elfů, zasadily dnes dopoledne děti z kutnohorské Mateřské školy 17. listopadu.

Děti z kutnohorských školek dnes zasadily první stromy do aleje elfů
Foto: Česká krajina
Popisek: Děti z kutnohorských školek dnes zasadily první stromy do aleje elfů

V okolí cesty vedoucí ze sídliště Šipší na vrch Kaňk zasadily do země žaludy ze dvou kutnohorských dubů. První z nich roste nedaleko kláštera sv. Voršily a druhý u železničního nádraží Kutná Hora - město.   

Dětem se sázením pomáhal také starosta Kutné Hory Martin Starý „Tak, jak porostete vy, porostou i stromy. Až budete dospělí, budou tu stát vzrostlé duby, které už možná ani neobejmete,“ vysvětloval dětem Martin Starý. Každé místo, kde byly do země zasazeny žaludy, bylo doplněno kůlem, který bude tvořit oporu stromkům v prvních letech jejich života, a ochranou před okusem zvěří.

K zasazeným dubům přibydou ještě jasany a hlohy. Jednou z inspirací pro projekt je totiž stará keltská pověst, podle níž se na místech, kde společně rostou dub, jasan a hloh, objevují skřítci. 

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Samuel​ Volpe byl položen dotaz

Dezinformace

Dobrý den pane poslanče, hodně politiků operuje s pojmem dezinformace, ale dokážete aspoň vy tento pojem definovat? Protože podle mě za to mnozí označují jen jiný názor, mnohdy jen proto, že neodpovídá tomu jejich. A problém také vidím v tom, že se dost informací potvrdí třeba až časem nebo naopak, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.