Digitalizace služeb pro podnikatele je zásadní a klíčovou roli v ní mohou sehrát komory

20.06.2016 16:58

Digitální ekonomika může podpořit ekonomický růst. Digitalizace služeb pro podnikatele je zásadní a klíčovou roli v ní mohou sehrát komory. Na těchto závěrech se shodli zástupci obchodních a průmyslových komor sdružených v evropské asociaci EUROCHAMBRES na svém zasedání v Záhřebu dne 17. června.

Digitalizace služeb pro podnikatele je zásadní a klíčovou roli v ní mohou sehrát komory
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Hospodářská komora ČR si je potenciálu snižování administrativní zátěže pomocí elektronických nástrojů vědoma. V tomto ohledu navrhla Právní elektronický systém (PES), který podnikatelům usnadní podnikání a upozorní je na důležité administrativní a regulatorní povinnosti. Právní elektronický systém představila ostatním komorám viceprezidentka Hospodářské komory České republiky Irena Bartoňová Pálková, která ji na zasedání reprezentovala.

„PES bude jednotlivým podnikatelům šit na míru tak, že za podnikatele ohlídá jeho administrativní a regulatorní závazky vůči státním orgánům v daném oboru a včasně jej na ně upozorní,“ informovala o iniciativě Irena Bartoňová Pálková.

Prezentace návrhu vyvolala u ostatních komor zájem o sdílený dobrých praktik. Za tímto účelem bude vytvořena celoevropská platforma, jež umožní výměnu informací o elektronických nástrojích realizovaných komorami napříč EU i mimo ni.

Zástupci komor také diskutovali o blížícím se referendu ve Velké Británii a shodli se, že případný odchod Britů z Evropské unie by se neobešel bez dopadu na byznys. Přestože se jedná o interní politickou záležitost, rozhodnutí Britů ovlivní byznys na vnitřním trhu Unie.

Komory se dále shodly na pilotním projektu EUROCHAMBRES podporujícím integraci uprchlíků na pracovní trh EU a na organizaci akce Evropského parlamentu podniků, která se letos uskuteční dne 13. října 2016. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…