Divadelní škola pro pedagogy v NDM CELOROČNĚ

01.02.2016 10:55

Na velmi úspěšnou tradici Letních divadelních škol naváže Národní divadlo moravskoslezské novým projektem – Divadelní školou pro pedagogy 2016, která bude probíhat celoročně!

Divadelní škola pro pedagogy v NDM CELOROČNĚ
Foto: ndm.cz
Popisek: Národní divadlo moravskoslezské

Divadelní škola pro pedagogy 2016 (DŠpP 2016) je specializované divadelní vzdělávání pedagogů pod vedením divadelních lektorů NDM, externích odborníků a umělců NDM. DŠpP 2016 zahrnuje historické a teoretické přednášky, workshopy k inscenacím (včetně metodik k vlastní práci pedagogů s žáky a studenty), diskuse, návštěvy divadelních představení a jejich reflexe.

„Divadelní škola pro pedagogy proběhne v roce 2016 formou čtyř intenzivních odpoledních a večerních setkání. Jejich obsah bude navázán na inscenace NDM a premiéry v dané sezoně, a to s ohledem na všechny soubory (opera, činohra, balet, opereta/muzikál). Červenou nití každého setkání bude téma naznačující spojitosti a společné kontexty inscenací NDM napříč repertoárem,“ uvádí garantka projektu a spolupracovnice NDM a Ateliéru pro děti a mládež Jana Cindlerová.

A na jaká témata se mohou pedagogové těšit? V 1. semestru, který probíhá v měsících březen–červen 2016, je připraveno téma Když duje vichr moderny/í se vztahem k inscenacím Král Ubu, Tři přání, Chaplin a L2: Brána života! Druhým tématem v tomto semestru bude Shakespeare forever!, a to z toho důvodu, že je NDM součástí celoročního kulturního projektu Shakespeare Ostrava 2016 a na svém repertoáru uvede operu Hamlet, činohru Veselé paničky windsorské a balet Sen noci svatojánské.

V měsících říjen–prosinec 2016 se uskuteční 2. semestr, který se nejprve zaměří na téma Hrdinové a spasitelé inspirované inscenacemi Mučedník a Jesus Christ Superstar. Posledním tématem pak bude Dítě jako problém dramaturgický, které vyjde z inscenací Lesík a Mučedník.

Pedagogové, kteří se chtějí do nového projektu zapojit, mají ještě možnost do 5. února 2016, ale zbývá posledních pár míst (z celkové kapacity 25 míst)! Více informací na kontaktu atelier@vasedivadlo.cz nebo na www.ndm.cz v sekci „Ateliér“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…