Dny pro zdraví v dačické nemocnici nabídnou prohlídky, cvičení i přednášky

08.10.2014 12:51

Vše o problematice komplexní rehabilitační péče, léčbě i prevenci se mohou zájemci z řad široké veřejnosti dozvědět v rámci Dne otevřených dveří a Dne zdraví, které pořádá ve čtvrtek 9. a v pátek 10. října Nemocnice Dačice, a. s.

Dny pro zdraví v dačické nemocnici nabídnou prohlídky, cvičení i přednášky
Foto: red
Popisek: Poplatky v nemocnici, ilustrační foto

Komentované prohlídky pracovišť nemocnice a celého areálu začínají ve čtvrtek 9. října v 13.00 a 14.00. Výchozím místem bude ředitelství nemocnice. „Exkurze budou organizovány tak, abychom bez narušení běžného provozu nemocnice, dalších zdravotnických subjektů v areálu a především pacientů, umožnili návštěvníkům prohlédnout si co nejvíce. V průběhu letošního roku došlo v nemocnici k řadě změn, s nimiž chceme veřejnost seznámit,“ uvedla předsedkyně představenstva Nemocnice Dačice, a. s., MUDr. Miroslava Člupková.

Den pro zdraví v pátek 10. října je určen školákům a veřejnosti. Od 9 do 13 hodin si zde budou moci školáci vyzkoušet na několika stanovištích použití různých cvičebních a rehabilitačních pomůcek. „Mezi mladými lidmi přibývá v důsledku nevhodného životního stylu a malé míře pohybové aktivity různě závažných poškození páteře. Tento den by měl upozornit mladou generaci i rodiče dětí na důležitost cvičení a představit možnosti pohybových aktivit,“ poznamenala MUDr. Člupková.

Následovat bude přednáškový blok. Od 14.00 do 15.30 nemocnice nabídne přednášku Mgr. Ludmily Dítětové-Hurtové „Využití metody Ludmily Mojžíšové napříč generacemi“ a od 15.30 do 16.30 představí Hana Lojková, DiS., problematiku bolestí zad doplněnou o ukázky využití různých terapií při řešení tohoto problému. Celodenní program ukončí (16.30 až 17.30) přednáška s praktickými ukázkami Ing. Marty Krechlerové „Redcord – cvičení v závěsu“, která upozorní na možnosti využití této techniky jako prevence úrazů pro sportovce a zájemce o zdravé tělo.

V loňském roce prošlo rehabilitační péčí dačické nemocnice bezmála 2700 lidí. Vedle dlouhodobé péče poskytuje nemocnice řadu ambulantních služeb, které by v okolí města nebyly jinak dostupné. Jen v loňském roce investovala Nemocnice v Dačicích díky dotacím Jihočeského kraje do své modernizace 5,6 miliónu korun. Letošní rozsah plánovaných investic dosahuje 3,8 miliónu korun.

Nemocnice Dačice, a. s., je jednou z osmi nemocnic stoprocentně vlastněných Jihočeským krajem. Nemocnice disponuje 56 lůžky léčebny dlouhodobě nemocných se zaměřením na rehabilitační péči. Současně provozuje vlastní alergologickou, interní a gastroenterologickou ambulanci, ambulance rehabilitačního lékařství, fyzioterapii, rentgenologické pracoviště, lékařskou službu první pomoci pro děti a dorost a lékařskou službu první pomoci pro dospělé o sobotách, nedělích a ve sváteční dny. Součástí nemocnice jsou i pracoviště soukromých lékařů, včetně například stomatologických ambulancí, které také o nepracovních dnech zajišťují stomatologickou pohotovost.  Nemocnice má v průměru 75 zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…