Do FNUSA by mělo přijít pomáhat aktuálně 147 studentů

20.10.2020 10:39

Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně zažádala o celkem 147 studentů Lékařské fakulty Masarykovy univerzity a středních či vyšších zdravotnických škol. Jedná se tedy o mediky, budoucí zdravotní sestry, záchranáře a fyzioterapeuty.

Do FNUSA by mělo přijít pomáhat aktuálně 147 studentů
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Reálně teď ve Fakultní nemocnici u sv. Anny působí 24 mediků – těch, kteří se přihlásili sami a pracují jako dobrovolníci. Jedním z nich je i dvaadvacetiletý Filip Bartoš z Brna, který pomáhá jako dobrovolník na II. interní klinice FNUSA a LF MU. „Zareagoval jsem již dříve na výzvu a teď pracuji jako sanitář – pomáhám s pacienty, s jejich hygienou, jídlem a podobně. Myslím si, že pro mě jako pro studenta medicíny je to skvělá zkušenost. Ale podstatné pro mě také bylo pomoct nemocnici,“ uvedl student 3. ročníku Lékařské fakulty Masarykovy univerzity.

Fakultní nemocnice u sv. Anny zažádala na Krajském úřadě Jihomoravského kraje, který pomoc studentů v nemocnicích organizuje, o 53 mediků, 28 studentů středních zdravotnických škol, 39 studentů vyšších odborných zdravotnických škol a 27 vysokoškoláků nelékařů (záchranáři, sestry, fyzioterapeuti). Studenti by měli pomáhat jako sanitáři a ošetřovatelé téměř na všech klinikách nemocnice včetně mikrobiologického ústavu a také v odběrovém centru.

„Počet studentů, které nemocnice nyní potřebuje, určitě není konečný. Budeme případně žádat o další podle aktuální situace,“ doplnil ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Ing. Vlastimil Vajdák.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…