Do Olomouce míří baletní hvězdy i mladé naděje

10.05.2018 18:59

Příští týden se v Olomouci sejdou největší hvězdy tuzemského baletu i mladé naděje tohoto umění ze všech koutů České republiky. Regionální centrum Olomouc bude hostit čtvrtý ročník soutěže v klasickém i moderním tanci Grand Prix Dance Olomouc, které bude předcházet slavnostní galavečer v podání profesionálních baletních umělců našich i zahraničních divadel.

Do Olomouce míří baletní hvězdy i mladé naděje
Foto: mdo.cz
Popisek: Moravské divadlo Olomouc

Taneční soutěž Grand Prix Dance Olomouc pořádá Baletní studio při Moravském divadle Olomouc spolu s uměleckým šéfem olomouckého baletu Robertem Baloghem.

„Už počtvrté chceme nabídnout mladým umělcům možnost porovnat své umění s dětmi z celé republiky. Akce zároveň pomáhá zviditelnit Olomouc i celý okolní region,“ říká ředitelka Baletního studia Jitka Weiermüllerová. Její organizace, která už vychovala stovky tanečníků a má své absolventy na prestižních evropských školách, letos oslaví patnácté narozeniny.

Během pátečního večera v choreografii Roberta Balogha se publiku představí přední čeští tanečníci. Největšími hvězdami večera budou Michal Štípa a Nikola Márová, kteří tvoří první pár baletu Národního divadla Praze. Doplní je profesionální tanečníci baletního souboru Moravského divadla v Olomouci a další hosté.

Galavečer začne v pátek 11. května v 19 hodin v RCO. O den později na něj naváže soutěžní přehlídka, na kterou se přihlásili účastníci z České republiky i ze zahraničí. Akce je určena pro účastníky od 4 do 18 let. Ti před porotou předvedou svůj um v klasických i moderních tancích. Budou přitom vystupovat sólově i ve skupinových choreografiích.

Vstupenky na akci je možné ještě stále získat v informačním centru olomoucké radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…