Do dopravní infrastruktury v kraji letos míří 1,1 miliarda korun

25.02.2016 16:07

Programem výstavby, rekonstrukcí a oprav silnic II. a III. třídy Jihomoravského kraje pro rok 2016 se zabývala Rada Jihomoravského kraje na svém jednání 25. února 2016.

Do dopravní infrastruktury v kraji letos míří 1,1 miliarda korun
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Krajské silnice na jižní Moravě si zaslouží rozsáhle investice, vedení kraje je si toho vědomo a po roce 2015 i v roce 2016 největší část krajských investic směřuje právě do krajské dopravní infrastruktury,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Celkem letos do dopravní infrastruktury v kraji míří 1,1 miliarda korun.  Na opravy a rekonstrukce silnic je vyčleněno celkem 398 milionů korun, z toho je 239 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury a 111 milionů korun z rozpočtu kraje, 20 milionů korun je určeno na opravy mostů, 8 milionů korun na protihluková opatření a 20 milionů korun na sanaci nehodových míst. „Náklady na průběžnou údržbu silnic činí 541 milionů korun, na projektovou přípravu je určeno 30 milionů korun, 5 milionů korun pak na výkup pozemků pod silnicemi,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Hanák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…