Do nemocnic v Moravskoslezském kraji ČEZ rozvezl 1800 balíčků s oříšky a čaji

17.01.2022 17:56 | Tisková zpráva

Jejich energie zachraňuje lidské životy, proto se společnost ČEZ postarala o to, aby jim nedošly síly. Zdravotníkům z covidových oddělení krajských a městských nemocnic v Moravskoslezském kraji doručili energetici 1800 balíčků plných oříšků, sušených plodů a kvalitních čajů z produkce krnovské chráněné dílny Chrpa.

Do nemocnic v Moravskoslezském kraji ČEZ rozvezl 1800 balíčků s oříšky a čaji
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Dohromady takto ČEZ poděkoval více než 20 000 lékařům, sestrám a dalšímu zdravotnickému personálu v 60 nemocnicích po celé České republice.

„Mám k těmto lidem, kteří každý den věnují veškerou energii k záchraně životů covidových pacientů, obrovskou úctu a obdiv. V době, kdy čelí již déle než rok opakovaným vlnám epidemie a bohužel od některých i naprosto nepochopitelným slovním útokům, jim tímto chceme za ČEZ vyjádřit naši podporu a poděkování,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš, který dárky osobně doručil od Fakultní nemocnice v Motole v Praze.

V Moravskoslezském kraji ČEZ obdaroval celkem 1800 zdravotníků v těchto nemocnicích:

Anketa

Podporujete vládní návrh, který ve volbách umožní korespondenční hlasování ze zahraničí?

2%
97%
hlasovalo: 34453 lidí

  • Fakultní nemocnice Ostrava
  • Městská nemocnice Ostrava
  • Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj
  • Nemocnice Havířov
  • Nemocnice Třinec
  • Nemocnice ve Frýdku-Místku
  • Bílovecká nemocnice
  • Sdružené zdravotnické zařízení Krnov
  • Slezská nemocnice v Opavě
  • Městská nemocnice v Odrách
  • Bohumínská městská nemocnice

Reakce při předávání byly všude velmi srdečné. Někde si dokonce našli čas a poslali poděkování.

Městská nemocnice Ostrava
„Balíčky potěšily naše zaměstnance nejen na covidových jednotkách, ale také v testovacích a očkovacích centrech. Pro zdravotníky, podle jejich slov, tento dar nejčastěji znamenal příliv nové energie a vzpruhu do další práce, ocenili také jeho hezké designové balení. Krabičky s ořechy a čajem navíc obdrželi v době, kdy velmi často slýchávají kromě poděkování kritiku. O to větší radost jim udělaly, děkujeme.“
MUDr. Petr Uhlig, ředitel Městské nemocnice Ostrava

Městská nemocnice v Odrách
„Moc Vám jménem našich zaměstnanců i za sebe osobně děkuji za sladké dárky.
Děkuji i všem, kdo se na nich, ať už poskytnutím financí nebo prací v chráněných dílnách, podíleli.
Celá kovidová pandemie pro nás všechny znamená především dlouhou a nekončící únavu, proto jsme velice rádi za jakýkoli projev pozornosti a pomoc.“
Ing. Martin Šmaus, ředitel Městské nemocnice v Odrách

Bílovecká nemocnice
"Velmi si vážíme všech, kteří v této nelehké době podporuji zdravotníky. Chráněným dílnám a energetikům ze Skupiny ČEZ patří velký dík. Balíčky, které jsme obdrželi, jsme rozdělili mezi náš personál. Ten se za celou dobu postaral bezmála o tisícovku covidových pacientu a nadále zajišťuje testování a očkování v rámci covidové situace."
Ing. Josef Zajíc, ředitel Bílovecké nemocnice

Bohumínská městská nemocnice
"Dárky od společnosti ČEZ jsme rozdali sloužícím lékařům a sestrám. Byla to velmi milá pozornost, zejména s ohledem na personál, potýkající se již dva roky s covidovými pacienty. Vnímáme to jako psychickou podporu, která potěší nejen ty, kteří se takovou dobu stále potýkají s těžšími covidovým stavy, ale i ty, kteří se starají o všechny další pacienty a zajišťují běžných chod nemocnice."
MUDr. Svatopluk Němeček, ředitel Bohumínské městské nemocnice

Fakultní nemocnice Ostrava
„Akce, kterou jste zorganizovali, je dobrý nápad, který pomáhá hned v několika rovinách. A to se cení. Je svým způsobem příznačné, že tolik potřebnou energii poslala našim zdravotníkům právě společnost ČEZ. A to nejen z darů, které jste poslali, ale také tím, že cítí vaši podporu.
Jen za loňský rok naši zdravotníci ošetřili více než půl milionu pacientů v ambulancích a starali se o více než 38 tisíc hospitalizovaných pacientů. Naše nemocnice navíc provozuje největší očkovací centrum v kraji plus 2 další, kde jsme aplikovali už 450 tisíc dávek proti covidu. A stejně jako testovací covid centrum a laboratoře, jsou v provozu 7 dní v týdnu. To všechno nad rámec provozu nemocnice, na jaký jsme všichni byli zvyklí před pandemií. Je to opravdu velmi náročné a podpora veřejnosti má poslední dobou bohužel spíše klesající tendenci. O to víc vám za vaši aktivitu děkuji.“
MUDr. Jiří Havrlant, MHA, ředitel Fakultní nemocnice Ostrava

tabulka

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…