Do sociálních služeb v Jihomoravském kraji míří dalších více než 92 milionů

14.08.2015 15:39

Dalších více než 92 milionů korun rozdělili krajští zastupitelé ve čtvrtek 13. srpna 2015 mezi poskytovatele sociálních služeb v Jihomoravském kraji. A to díky rozhodnutí vlády, která poslala prostřednictvím ministerstva práce a sociálních věcí Jihomoravskému kraji 71, 838 milionu korun k dofinancování sociálních služeb v roce 2015. Kraj navíc přidal k této částce 20, 537 milionu z rezervy.

Do sociálních služeb v Jihomoravském kraji míří dalších více než 92 milionů
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Schválen byl také nový závazný ukazatel, a to příspěvek na provoz účelově určený na poskytování sociálních služeb pro příspěvkové organizace v oblasti sociálních služeb zřizované Jihomoravským krajem.

„Protože kraj nemůže vlastní příspěvkové organizaci poskytnout dotaci formou uzavření dotační smlouvy, jako jiným poskytovatelům sociálních služeb, rozděluje tyto částky pocházející ze souhrnné dotace ministerstva práce a sociálních věcí ve formě účelově určeného příspěvku na provoz. Pro čerpání finančních prostředků platí shodná pravidla pro všechny subjekty bez ohledu na právní formu a zřizovatele,“ vysvětlil náměstek hejtmana Roman Celý.

„Přidělené finanční prostředky byly přerozděleny v souladu s principem nediskriminace a rovného přístupu k jednotlivým poskytovatelům sociálních služeb. Přepočítací koeficient činí 13,6 procenta nově stanovené hodnoty dotace,“ dodal náměstek Marek Šlapal.

„Jsem velmi rád, že peníze míří právě do sociální oblasti. Pokud budu konkrétní, tak největší částka míří do domovů se speciálním režimem, domovů pro seniory a domovů pro osoby se zdravotním postižením, kam půjde přibližně 58 milionů korun. Je to významná finanční podpora, která organizacím zásadně vypomůže pokrýt jejich provozní náklady,“ sdělil Roman Celý.

Náměstek Marek Šlapal jej pak ještě doplnil, že zbylá částka putuje na dalších 28 druhů služeb. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…