Dobrovolní hasiči v Nymburce dostali nové vozidlo, kraj přispěl 240 tisíci Kč

14.01.2015 17:34

Dobrovolní hasiči z Nymburka mají nové zásahové vozidlo. Na jeho vybavení přispěl Středočeský kraj prostřednictvím Středočeského Fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS částkou 240 tisíc korun.

Dobrovolní hasiči v Nymburce dostali nové vozidlo, kraj přispěl 240 tisíci Kč
Foto: red
Popisek: Miloš Petera, hejtman a předseda středočeské ČSSD

V úterý 13. ledna 2015 členové výjezdové jednotky Sboru dobrovolných hasičů města Nymburk slavnostně převzali auto z rukou hejtmana Miloše Petery a starosty města Tomáše Macha. Současně nové výjezdové vozidlo převzali i strážníci Městské policie Nymburk.

„Mám radost z toho, že peníze od kraje pomáhají zlepšit zásahovou techniku dobrovolných hasičů. Až dosud nymburští používali ke svým poměrně častým zásahům technicky zastaralé vozidlo Avia A31 z roku 1991. Přeji nymburským hasičům, aby jim nový Renault Master dobře sloužil. A nám občanům, kteří pomoc dobrovolných hasičů využíváme, přeji, abychom tuto pomoc potřebovali co nejméně,“ řekl hejtman Miloš Petera.

Výjezdová jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Nymburk dostala zásahové vozidlo Renault Master za 1,3 milionu korun. Vestavba vozidla slouží k uložení věcných prostředků požární ochrany, které jsou předurčeny pro zřízení čerpacího stanoviště v místě požáru, odstranění následků povodní, úniků chemických látek či větrných smrští. Auto má výkonný osvětlovací stožár, elektrocentrálu a záchranářský člun.

Nymburští strážníci využívali téměř 10 let vůz Škoda Fabia. Město jim nyní pořídilo nové auto Škoda Octavia Combi za 506 tisíc korun. Mimo jiné je vybaveno defibrilátorem a kamerou pro záznam jízdy a řešení přestupků.

„Peníze ze Středočeského Fondu podpory dobrovolných hasičů a složek IZS poskytneme žadatelům i letos. Chceme se zaměřit na podporu zlepšení technického vybavení dobrovolných hasičů,“ doplnil hejtman Miloš Petera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…