Dobrovolnický program v Národním muzeu slaví úspěchy

27.03.2017 8:41

Začátkem roku 2015 zahájilo Národní muzeum dobrovolnický program, který nabízí všem zájemcům jedinečnou příležitost podílet se na běhu největší muzejní instituce v České republice. Do aktivit se může stále zapojit kdokoli bez ohledu na věk – studenti, senioři nebo každý nadšenec, kterého láká práce v oblasti vědy a kultury a hledá naplňující využití svého volného času.

Dobrovolnický program v Národním muzeu slaví úspěchy
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Program se setkal s velkým ohlasem veřejnosti a od doby svého spuštění se do projektu zapojilo přes 200 zájemců, kteří vykonali pro Národní muzeum cca 10 600 hodin dobrovolné činnosti. Nabídka pracovních pozic se stále rozšiřuje a celkový přehled je dostupný na webových stránkách Národního muzea.
 
Před dvěma lety spustilo Národní muzeum program pro dobrovolníky, který se záhy stal velmi oblíbeným. Někteří z dobrovolníků s muzeem spolupracují už od samotného počátku projektu a využívají jej také často studenti z oboru restaurátorství, kteří se do projektu obvykle zapojují na kratší dobu, ale docházejí pak například téměř každý den. Tímto způsobem získávají odbornou praxi.
V současné době muzeum nabízí asi 40 možností, ve kterých se může realizovat každý. Instituce se snaží vyjít vstříc co největšímu počtu zájemců a při jejich zapojování dbá, aby jejich činnost byla prospěšná a smysluplná nejen pro muzeum, ale i pro dobrovolníky samotné.
 
„Dobrovolníků a jejich velkého nadšení si v muzeu velmi ceníme a jsme rádi, že společně s nimi můžeme pracovat na dalším rozvoji muzea. Také jsme pro ně uspořádali několik speciálních komentovaných prohlídek našich výstav a expozic,“ dodává koordinátorka dobrovolnického programu Ludmila Tůmová.
 
Aktuální informace týkající se programu a nabízených dobrovolnických pozic získají zájemci jednoduše na stránkách Národního muzea – http://www.nm.cz/Volna-mista-Narodni-muzeum/Dobrovolnicky-program/
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…