Dozorčí rada Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje odsouhlasila další personální změny v nemocnicích

13.07.2017 11:05

Odvolání šéfa náchodské nemocnice Zbyňka Chotěborského a přeobsazení představenstva Oblastní nemocnice Trutnov doporučila Dozorčí rada Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje. Její postoj by mělo stvrdit představenstvo holdingu během dnešního dne.

Dozorčí rada Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje odsouhlasila další personální změny v nemocnicích
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Dozorčí rada se zabývala personálním obsazením vedení náchodské i trutnovské nemocnice. „Dozorčí rada všemi přítomnými hlasy doporučila odvolání Zbyňka Chotěborského z pozice předsedy představenstva Oblastní nemocnice Náchod. Důvodem našeho návrhu jsou přetrvávající nepříznivé hospodářské výsledky Oblastní nemocnice Náchod a.s.,“ řekl předseda Dozorčí rady Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje a zároveň náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar. Dosavadní šéf náchodské nemocnice, který byl ve funkci od 1. 7. 2014 by měl skončit k 1. 8. 2017

Na jeho místo navrhla dozorčí rada jmenovat paní Ivanu Urešovou, která se v oblasti zdravotnictví pohybuje od začátku devadesátých let. Úspěšně vedla několik nemocnic, včetně pardubické nemocnice. „Právě angažmá z pardubické nemocnice dokazuje odbornou kvalifikaci paní Urešové. Roční obrat náchodské nemocnice se pohybuje kolem částky 1,2 miliardy korun oproti téměř dvoumiliardovému obratu nemocnice v Pardubicích,“ odůvodnil výběr nové budoucí šéfky Oblastní nemocnice Náchod náměstek hejtmana Cabicar.

Oblastní nemocnice Náchod zajišťuje zdravotní péči pro spádovou oblast s více než 200 tisíci obyvateli, ve specializovaných oborech až pro 250 tisíc obyvatel. Pod Oblastní nemocnici Náchod spadá jedenáct provozoven z toho sedm provozoven s lůžkovou péčí o celkové kapacitě 832 lůžek. Oblastní nemocnice Náchod zaměstnává 1500 lidí.

Dalším bodem jednání Dozorčí rady Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje byla již v červnu avizovaná kompletní obměna představenstva Oblastní nemocnice Trutnov. Dozorčí rada navrhla obsadit místo současné místopředsedkyně představenstva Jany Totkové do funkce Martina Šimáka, primáře ARO a místo Miroslava Procházky, který zastupuje v představenstvu Zdravotnický holding KHK, obsadí dočasně přímo náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar.

„Sám jsem požádal dozorčí radu holdingu o doporučení mého působení v rámci trutnovské nemocnice. Mé působení v představenstvu by mělo být na dobu nezbytně nutnou, a to do vyřešení současné situace v organizaci,“ doplnil náměstek Cabicar. Trutnovská nemocnice potřebuje podle něj nyní stabilizaci interpersonálních vztahů v oblasti lékařského, ale i nelékařského personálu. Z toho důvodu je k 17. 7. 2017 jmenován do funkce Martin Limburský, který již v trutnovské nemocnice dlouhá léta působil. Změny v představenstvu Oblastní nemocnice Trutnov budou realizovány taktéž k datu 17. 7. 2017. Oblastní nemocnici Trutnov disponuje kapacitou 300 lůžek a zaměstnává 600 lidí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …