Drážní úřad schválil za první pololetí 5 nových typů drážních vozidel

24.07.2016 15:35

Během prvního pololetí tohoto roku schválil Drážní úřad pět nových typů drážních vozidel. Ve všech případech došlo po posouzení k jejich schválení a vozový park na dráhách je tak opět o něco bohatší. Úřad se také zabýval žádostmi o schválení modernizací drážních vozidel, ty posuzoval celkem ve 42 případech.

Drážní úřad schválil za první pololetí 5 nových typů drážních vozidel
Foto: Drážní úřad
Popisek: Drážní úřad

Drážní úřad na základě zákona o dráhách schvaluje nové typy drážních vozidel a také se zabývá schvalováním modernizací těch stávajících. Posuzuje tak například technickou způsobilost vozidla, kontroluje systém řízení a zabezpečení nebo ověřuje, zda jsou dodrženy všechny požadavky předepsané v evropských a národních technických normách. „Pokud bychom shledali, že drážní vozidlo nesplňuje náležitosti, které jsou zapotřebí, jeho provoz bychom na našem území nepovolili. Takový případ nenastal a tak se vozový park na dráhách opět rozšířil,“ oznamuje ředitel Drážního úřadu Jiří Kolář.

Nejen nová, ale i modernizovaná vozidla logicky přispívají k větší bezpečnosti provozu na našich dráhách.

„Parametry, které se mění u modernizovaných vozidel, musí být ve shodě s evropskými normami. Ty jsou samozřejmě dnes na vyšší úrovni než před deseti či patnácti lety,“ doplňuje ředitel Kolář.

U speciálních pracovních vozidel je určitě motivací také to, že firmy ucházející se o subdodávky, se snaží nabídnout pokud možno to nejlepší, co se na trhu aktuálně nabízí. Zvyšují tím svou šanci, že se ke spolupráci na stavbě dostanou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…