EKO-KOM a ČEZ třídí společně. Cílem je recyklace

07.12.2015 14:20

Dohodu o dlouhodobé strategické spolupráci v oblasti rozvoje moderního systému nakládání s odpady uzavřely společnosti EKO-KOM a ČEZ.

EKO-KOM a ČEZ třídí společně. Cílem je recyklace
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Cílem je dosažení co nejvyšší míry třídění a recyklace odpadů. Obě strany tak chtějí těsněji provázat rychle se rozvíjející ekologicky šetrné odpadové hospodářství s moderním zajištěním energetické soběstačnosti směrem k oběhovému hospodářství.

Za EKO-KOM dokument signovali předseda představenstva Tomáš Kadlec a členka představenstva Hana Zmítková, společnost ČEZ při slavnostním aktu reprezentovali členové představenstva Pavel Cyrani a Ivo Hlaváč. Spojení sil je projevem přesvědčení, že společný postup přispěje k žádoucí dlouhodobé stabilitě, sociální a ekonomické únosnosti odpadového hospodářství v České republice a povede k co nejvyšší míře třídění a recyklace odpadů.

„Dlouhodobým partnerstvím otevíráme současně prostor pro vzájemnou diskuzi, konzultace a spolupráci při komplexním rozvoji měst a obcí, ve kterých působíme,“slibuje si od spolupráce Tomáš Kadlec.

„ČEZ může díky svému celostátnímu záběru nabídnout dlouhodobé know-how v oblastech udržitelného rozvoje a společenské odpovědnosti vůči municipalitám, kde působíme,“ zamyslel se nad možnostmi partnerství Pavel Cyrani. „Konkrétními výstupy by mohlo být jak snižování emisí skleníkových plynů a plynů znečišťujících ovzduší, tak i recyklace odpadních materiálů vedoucí k redukci objemu odpadů deponovaných na skládky,“ doplnil Ivo Hlaváč.

Společnosti Skupiny ČEZ se dlouhodobě angažují ve zlepšování kvality životního prostředí v místech své působnosti. V roce 2014 investovaly více než 3,2 miliardy korun do čistých, environmentálně příznivých technologií. Současně bylo loni využito přes 7,2 milionu tun certifikovaných tzv. vedlejších energetických produktů při rekultivacích krajiny v okolí klasických elektráren.

Přímo v oblasti třídění a recyklace odpadů může být inspirací projekt recyklace keramických izolátorů společnosti ČEZ Distribuční služby (ČDS). V roce 2014 bylo k recyklaci předáno 55% keramických izolátorů, které byly z distribuční soustavy demontovány zaměstnanci ČDS. Cílem je do dvou let předat k druhotnému využití všechny vyřazené izolátory, které ČDS při jejich činnosti vznikají.

Společnost ČEZ je také partnerem kategorie Skokan roku soutěže „O křišťálovou popelnici“, v níž EKO-KOM oceňuje města a obce úspěšné v oblasti nakládání s komunálním odpadem a informování občanů o způsobech nakládání s jednotlivými druhy odpadů.

Více informací o aktivitách Skupiny ČEZ v oblasti ochrany životního prostředí: http://www.cez.cz/cs/odpovedna-firma/zivotni-prostredi.html

Více informací o vývoji systému třídění a recyklace obalových odpadů EKO-KOM za posledních 15 let: http://www.ekokom.cz/15-let/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…