ELTODO-CITELUM rozsvítí k deseti letům České republiky v Evropské unii Petřínskou rozhlednu

30.04.2014 8:41

ELTODO-CITELUM, přední český dodavatel a správce veřejného, historizujícího a architektonického osvětlení, bude mít na starosti slavnostní nasvícení Petřínské rozhledny k příležitosti desátého výročí vstupu České republiky do Evropské unie. Modře osvětlenou rozhlednu bude možné spatřit od 30. dubna do 2. května. Svítit bude vždy od osmi hodin večer do sedmi hodin ráno.

ELTODO-CITELUM rozsvítí k deseti letům České republiky v Evropské unii Petřínskou rozhlednu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petřínská rozhledna

„Instalace světel na rozhlednu je velmi specifická, zejména kvůli její ocelové konstrukci, na které je řada malých ploch, které je třeba osvětlit. O to preciznější musí být volba svítidel, jejich umístění a vyzařovacích úhlů,“ říká Miroslav Sklenář, ředitel PR a propagace skupiny ELTODO. Na rozdíl od osvětlení kostelů a podobných budov, kde jsou svítidla umístěna mimo objekt, např. na stožárech veřejného osvětlení, musí být v případě věže svítidla umístěna výhradně na tělese rozhledny. „S tím souvisí nutnost takového uchycení svítidel, aby se nepoškodila památka a zároveň aby nedošlo k ohrožení návštěvníků. Abychom zajistili kvalitní výsledek je také vždy nutný výpočet nebo vizualizace osvětlení doplněná světelnou zkouškou,“ dodává Sklenář.

Samotnou instalaci světel na rozhledně provede tým specialistů ELTODO, kteří se v Praze starají o slavnostní a architektonické osvětlení všech památek. Designérem světelného návrhu pro Petřínskou rozhlednu a vedoucím projektu je Jaroslav Smetana.

Společnost ELTODO-CITELUM má v oblasti osvětlování budov a jiných objektů dlouholeté zkušenosti. Pro potřeby kvalitního osvětlení nabízí profesionální zázemí a zkušenosti v podobě možnosti 2D vizualizace světelného návrhu osvětlení do reálné fotografie nebo kompletní tvorbu 3D modelu navrhovaného objektu, na který se pak světelný návrh aplikuje pomocí reálných parametrů zvolených svítidel.

Její první zakázkou bylo nasvícení Čechova mostu v Praze v roce 2000. Od té doby firma realizovala více než 250 dalších. V Praze se jednalo například o nasvícení Týnského chrámu, kláštera Emauzy, památníku a sochy na Vítkově, Chodovské tvrze, letenského kyvadla, vánočního stromu na Staroměstském náměstí nebo Tančícího domu. V nejbližší době ELTODO plánuje další zakázky. Mezi nimi např. přechod osvětlení Petřínské rozhledny na LED nebo architektonické osvětlení Národního domu v Karlových Varech.

O skupině ELTODO

Skupina ELTODO byla založena v roce 1991 a je komplexním dodavatelem v oblasti silno a slaboproudé elektrotechniky. Zaměřuje se na tradiční odvětví, jakými jsou energetika, dopravní infrastruktura, veřejné osvětlení, a ve stále větší míře i na moderní obory, například na telekomunikace, developerské projekty nebo řízení inteligentních budov. Jejími hlavními trhy jsou Česká republika a Slovensko, skupina ale působí také v Bulharsku, Rusku a na Ukrajině. Základ její struktury tvoří společnosti ELTODO EG, a.s., ELTODO-CITELUM, s.r.o., ELTODO dopravní systémy, s.r.o., KH Servis, a.s. a Vegacom, a.s.
www.eltodo.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…