ERÚ: Zákazníkům ENWOX ENERGY hrozí neoprávněný odběr

15.08.2017 18:08

Společnost ENWOX ENERGY s.r.o. oznámila operátorovi trhu zkrácení dodávky u 5 403 odběrných míst k 14. srpnu 2017 a u dalších 213 odběrných míst k 15. srpnu 2017. Podle informací dostupných Energetickému regulačnímu úřadu (ERÚ) už byli někteří zákazníci automaticky převedeni pod nového dodavatele energií. Ti, kteří převedeni nebyli, si musí zajistit dodávku energií od jiných společností sami a dokončit převod do 10 pracovních dnů.

ERÚ: Zákazníkům ENWOX ENERGY hrozí neoprávněný odběr
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Zástupci společnosti ENWOX ENERGY s.r.o. v komunikaci s některými zákazníky mylně uvádí, že pokud nevyužijí jejich konkrétní nabídku k převodu, hrozí jim nucený přechod pod dodavatele poslední instance (DPI). Vzhledem k nestandardnímu způsobu ukončení, resp. zkrácení dodávek, který společnost ENWOX ENERGY s.r.o. zvolila, však institut DPI nelze využít. Dosavadní zákazníci této společnosti, kteří včas sami nezmění dodavatele, se tak mohou ocitnout v režimu neoprávněného, hovorově řečeno černého odběru.

Jelikož společnost ENWOX ENERGY s.r.o. o převodu svých zákazníků k jiným dodavatelům ERÚ neinformovala, vstoupil ERÚ sám do jednání s distribučními společnostmi a požádal je o maximální možnou součinnost při řešení nastalé situace tak, aby byly minimalizovány škody hrozící zákazníkům. ERÚ apeluje na zákazníky společnosti ENWOX ENERGY s.r.o., aby v této věci neotáleli a zajistili si dodávky energií od jiných dodavatelů co nejdříve.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…