ERV Evropská pojišťovna: Na cestách i při běžných aktivitách se mohou přihodit různé věci

29.12.2020 13:50

Příběhy klientů ERV Evropské pojišťovny v roce 2020.

ERV Evropská pojišťovna: Na cestách i při běžných aktivitách se mohou přihodit různé věci
Foto: ERV
Popisek: ERV Evropská pojišťovna

Co všechno potkalo při cestování naše klienty

  • Mladý pár musel nuceně přerušit svou svatební cestu, když se při letu do Istanbulu vymkl kontrole palubního personálu servírovací vozík. Muže i ženu zranil, takže letadlo muselo kvůli jejich ošetření nouzově přistát už v Budapešti.

  • Klientovi vypadlo při splachování toalety z kapsy pouzdro se sluchátky přímo do odtokové mísy. Hned se je snažil vytáhnout, ale jedno sluchátko odnesl nenávratně proud. I druhé zachráněné sluchátko bylo nepoužitelné.

  • Klient při hlášení škody napsal „Dcera dostala chřipku, z toho důvodu jsem ji vyměnil za přítelkyni.“

  • Klientka žádala uhrazení trvalých následků úrazu, k němuž došlo, když si na dovolené holila nohy a řízla se. Na kotníku jí podle ní zůstala jizva, která je jasně viditelná, kdykoli má sukni nebo krátké kalhoty.

  • Pár přebíhal na dovolené v Řecku silnici a žena zakopla o obrubník. Jenže se pevně držela za ruku s přítelem, kterého tak strhla na zem. Žena měla jen pohmožděniny, ale přítel si natrhl vazy v koleně a naštípl zápěstí.

  • Klient se rozhodl navštívit jeden z chrámů (klidu) v Myanmaru. Hned po vstupu ho ale napadl pes, který ho kousl do lýtka. Klient musel navštívit místní kliniku a podstoupit vakcinaci proti vzteklině. 

  • V Panamě šlápl klient v moři zhruba 3 metry od břehu na rejnoka. Ten se vylekal a v obraně klienta bodl trnem do paty. Klient musel být ošetřen v blízké klinice. 

  • Na dovolené v Thajsku se mladá žena sehnula k zemi, čehož využila opice Makaku a zaútočila na ni. Se škrábanci od drápů a zubů musela být klientka převezena na ošetření.

  • Klientka se při pobytu v Mongolsku nadýchala kouře, když byla ubytovaná v jurtě, kde se topilo v kamnech. Kvůli těžkým nevolnostem, bolestem hlavy a dalším problémům byla převezena do nemocnice na infuze a inhalaci kyslíku.

  • Klient si čistil zuby v hotelu v Egyptě. Při tom se bohužel utrhlo umyvadlo a spadlo mu na nohu, kde mu způsobilo těžké zranění s trvalými následky.

  • Klientka si v Keni nazouvala ponožku na nohu opřenou o pelest postele. Noha jí ale sklouzla a o dřevěný rám postele si utrhla nehet. Protože šlo o bolestivé a krvácivé zranění, musela být ošetřena.

  • Dva malí bratři si hráli na dovolené v Chorvatsku na pláži u moře. Mladší z nich hodil kámen, kterým omylem zasáhl staršího, který zrovna šel na deku pro nafukovací kruh.

  • Starší muž uklouzl na pláži v Řecku na dřevěné paletě a noha se mu do ní zaklínila. Museli jsme pro něj zajistit opakované odborné ošetření, celkem to vyšlo na 80 tisíc korun.

  • Klientka musela zrušit svou cestu, protože ji dva dny před odletem při procházce v lese uštkla zmije.

Na co ani to nejlepší cestovní pojištění nestačí

  • Klient byl přepaden v Tunisku, zloději mu mj. ukradli masivní zlatý prsten. Přestože byli pachatelé následně dopadeni a prsten vrácen majiteli, žádal klient náhradu za to, že se prsten stal předmětem trestného činu a že ztratil svou hodnotu, protože není jasné, co se s ním pod dobu odcizení dělo.

  • Klient navštívil na dovolené v Bulharsku noční klub, kde si kromě pití objednal i tanec jedné z pracovnic. Při platbě kartou po něm chtěl personál opakovat platbu, protože neprošla, ale ukázalo se, že šlo o promyšlený podvod a klient tak přišel o několik desítek tisíc korun. 

  • Tři kamarádky jely autem na letiště, odkud měly odlétat na dovolenou. Při cestě ale z auta upadl jeden přední stěrač a řidička odmítla dál pokračovat v jízdě. Dovolenou tak chtěly stornovat.

A co zajímavého se objevilo u pojištění vstupenek, fotoaparátů nebo mobilů

  • Klientovi vypadl mobilní telefon do suché toalety na chalupě. Svou snahu o jeho záchranu si po pohledu do kulatého otvoru rychle rozmyslel. Tak alespoň běžel pro druhý telefon a pojistnou událost zdokumentoval. 

  • Klientka chtěla proplatit dva lísky na koncert, protože si je omylem koupila dvakrát a nechtělo se jí řešit prodej nadbytečných lístků.

  • Při romantickém fotografování východu slunce se zvedla vlna, která srazila našeho klienta i s fotoaparátem do moře. Klient skončil bez újmy, naopak foťák byl na odpis.

  • Cca 30letý klient pořádal doma party, kam ale dorazili i nějací cizí lidé. Když se ráno s bolavou hlavou probudil, zjistil, že přišel o svou zrcadlovku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…