Eaton přípojnice Busbar Top pro systém xEnergy nově s otevřeným šasi

23.07.2014 17:19

Eaton Elektrotechnika uvedl nové přípojnice Busbar Top pro řadu modulárních nízkonapěťových rozváděčů xEnergy. Busbar Top přináší inovaci v podobě otevřeného provedení šasi, díky kterému je k přípojnicím snadný přístup bez nutnosti odstranění jakéhokoliv vybavení zevnitř zařízení, i v případě rozváděče instalovaného například u stěny. S novým systémovým provedením lze dosáhnout až 12 měděných přípojnic 30x10 na fázi s celkovým součtovým proudem 4000 A.

Eaton přípojnice Busbar Top pro systém xEnergy nově s otevřeným šasi
Foto: Eaton
Popisek: Eaton

Až 12 přípojnic 30x10 na fázi s proudem 4000 A

Otevřené provedení konstrukce u přípojnic Busbar Top rovněž dovoluje volný výběr pozice montážní lišty přípojnice. S novým systémovým provedením lze dosáhnout maxima 12 měděných přípojnic 30x10 na fázi s celkovým součtovým proudem až 4000 A. Díky výborné dostupnosti přípojnic je snadné i jejich propojení s dalšími součástmi systému, což významně snižuje instalační dobu.

Využití i u kritických aplikací

Přípojnice Busbar Top jsou vhodné pro výrobce rozváděčů, poskytují řešení vhodné pro aplikace s omezeným přístupem k  výzbroji rozváděče. Díky snadné dostupnosti jsou pak přípojnice ideálním řešením pro kritické aplikace, které po uživatelích vyžadují časté preventivní kontroly.

Modulárnost a rozšiřitelnost

Nový systém xEnergy Busbar Top je plně kompatibilní se standardním systémem xEnergy, jehož přípojnice jsou klasicky montované vzadu. Obě uspořádání se vyznačují modulárností a možností snadného rozšíření v případě rostoucích požadavků uživatelů.

Na fázi lze připojit až čtyři transformátory

Podobně jako ostatní rozváděče xEnergy poskytuje i nová verze Busbar Top různé možnosti montáže vstupních a výstupních jističů i dalšího vybavení. Vnitřní oddíly mohou být konfigurovány formou oddělení až 4b, typ 7. Rozváděč je konstruován pro montáž dvou jističů vedle sebe v samostatných oddílech. Vstupní oddíly mají dostatečnou prostorovou rezervu pro měření až čtyř proudových transformátorů (CT), které mohou být připojeny na fázi.

Třípólová i čtyřpólová montáž s rozsahem 630 – 4000 A

Rozváděče xEnergy byly testovány v souladu s požadavky IEC/EN 61439. Přípojnice Busbar Top mohou být konfigurovány jak pro třípólovou, tak pro čtyřpólovou montáž s hodnotami od 630 A do 4 000 A. Mohou být konfigurovány pro krátkodobý jmenovitý výdržný proud (ICW) s hodnotami až do 105 kA po dobu jedné sekundy nebo 65 kA po dobu tří sekund.

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě.

Za tento investiční projekt pak společnost Eaton obdržela v roce 2013 ocenění Investor roku 2012.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky svým komplexním řešením je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Obrat společnosti dosáhl v roce 2013 hodnoty 22 miliard USD. Má přibližně 101 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…