Egypt na vlastní pěst nebo s cestovkou?

17.08.2022 12:40

Egypt patří dlouhá léta k vyhledávaným dovolenkovým destinacím. Pokud uvažujete o tom, že byste tuto zemi navštívili, možná si pokládáte zásadní otázku. Vydat se do této destinace s cestovní kanceláří nebo to zkusit na vlastní pěst? Obojí je možné, avšak druhá varianta vyžaduje jistou přípravu.

Egypt na vlastní pěst nebo s cestovkou?
Foto: cKlub.cz
Popisek: Dovolená v Egyptě

Poznejte Egypt do detailu

Ještě, než se budeme věnovat otázce samotného cestování, naladíme vás na to, co všechno můžete v Egyptě vidět. Tato exotická destinace se vyznačuje specifickou kulturou, nekonečným slunečním svitem a průzračným mořem. V závislosti na cíli vaší cesty se budete koupat v Rudém moři i ve Středozemním moři.

Dovolenou můžete trávit nejenom v přímořských letoviskách. Nabízí se spousta překrásných míst k poznávání, která byste si určitě neměli nechat ujít.

  • Gíza

  • Luxor

  • Káhira

  • Hurghada

  • Abú Simbel

Pokud chcete poznat Egypt do nejmenšího detailu, vypravte se například do Údolí králů a Údolí královen. V Káhiře navštivte bazar Chán al-Chalílí a nezapomeňte na Memnonovy kolosy. Taková Sfinga s výškou 74 metrů ve vás zanechá jistě velký dojem. A podobných působišť je v Egyptě více než dost. Od nejstarší egyptské metropole Mempisu až po Národní park sv. Kateřiny, který je situovaný na Sinajském poloostrově.

Dovolená v Egyptě na vlastní pěst

Pokud patříte k těm, kdo milují dobrodružství a výzvy, asi hodíte nabídky cestovních kanceláří za hlavu a vyrazíte do Egypta sami na vlastní pěst. Jestliže k takovému rozhodnutí dospějete, důkladně se na samotnou cestu připravte. Zajímat by vás měla například bezpečnost v Egyptě. Na pár věcí si musíte dát pozor. Zároveň je vhodné ctít tradice a kulturu místního lidu.

  • Islámské náboženství

  • Zahalování žen

  • Postoj k alkoholu

Vyhněte se raději vodění za ruku, líbání na veřejnosti a podobným osobním kontaktům, které jsou s přihlédnutím k tamnímu náboženství nevhodné. Hlídejte si také své osobní věci a cennosti na přeplněných místech. Žádnou výjimkou není ani celkem intenzivní smlouvání. Jde o běžný zvyk. 

Zajímat byste se měli o nezbytné cestovní doklady. Na mysli máme v tomto směru vízum. To lze mimochodem vyřídit přímo na letišti po přistání. Pokud bude váš pobyt kratší než čtrnáct dní a budete směřovat do známých plážových resortů, této povinnosti se lze vyhnout.

Co dalšího byste měli vědět?

Jestliže vás čeká dovolená v Egyptě na vlastní pěst, potom neopomínejte ani na ty nejmenší detaily. Zajímejte se kupříkladu o to, jestli potřebujete nějaké očkování, a hlavně jaká zdravotní rizika vás mohou při pobytu v Egyptě potkat. Velkým strašákem cestovatelů se s největší pravděpodobností stane Faraonova pomsta neboli žaludeční potíže. Ty lze však s pomocí místních léků celkem úspěšně eliminovat.

Dopředu si také zjistěte, jak je to s dostupností bankomatů a směnáren. Potažmo, jakou měnou se platí. Na tyto věci se důkladně připravte, ať vás při dovolené v Egyptě na vlastní pěst nic nepřekvapí.

Egypt s cestovní kanceláří

Všechny výše uvedené informace naleznete na cestovatelském portálu cKlub.cz. Ten vás dokonale připraví na dovolenou svépomocí. Pokud však nepatříte k dobrodruhům a máte rádi komfort z pohledu zařízení všech nezbytností, vyberte si zájezd s cestovní kanceláří. Egypt si pak užijete po svém. I v tomto ohledu vám bude nápomocen cKlub.cz, kde se kromě jiného dozvíte spoustu ostatních informací.

Můžete si přečíst třeba aktuální recenze hotelů, získáte inspiraci na zajímavá místa, začtete se do cestopisů ostatních turistů a získáte kompletního průvodce pro tuto destinaci. Věřte, že Egypt si vás podmaní, ať už se rozhodnete pro jakoukoliv formu cestování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…