Eko-kom: Vyhlášení výsledků soutěže obcí „O křišťálovou popelnici 2016“

12.06.2017 10:14

Osmnáctý ročník konference Odpady a obce, která proběhne tradičně v Hradci Králové 14. a 15. června

Eko-kom: Vyhlášení výsledků soutěže obcí „O křišťálovou popelnici 2016“
Foto: red
Popisek: EKO-KOM

Konference Odpady a obce 2017 bude i tentokrát zajímavou příležitostí pro setkání zástupců obcí a měst, veřejné správy a odborné veřejnosti. Diskutovat budou o řadě aktuálních témat ze světa odpadového hospodářství.

V rámci konference ve východočeské metropoli proběhne, jak už se stalo v minulých ročnících zvykem, také slavnostní vyhlášení výsledků soutěže obcí „O křišťálovou popelnici 2016“. V celorepublikovém klání jsou obce hodnoceny podle dosažených výsledků a míry aktivity v oblasti nakládání s komunálním odpadem, klíčovým kritériem je pak tříděný sběr využitelných složek odpadů. Soutěž je určena všem obcím zapojeným v systému EKO-KOM, tedy aktuálně pro 6 114 obcí a měst. Kromě prestižního titulu získá vítěz letošního 13. ročníku také putovní křišťálovou popelnici.

Medailonky všech 15 finalistů jsme zpracovali do speciální brožury, kterou dostanou účastníci konference při prezenci. V letošním roce se do finálového kola probojovala tato města: Jablonec nad Jizerou, Jaroměř, Jihlava, Lanškroun, Olomouc, Opava, Rychnov nad Kněžnou, Šternberk, Uherské Hradiště, Velké Meziříčí a Zábřeh. S nimi i obce Čejkovice, Lety, Ořech a Putim.

Konference ODPADY A OBCE 2017 se koná pod záštitou Ministerstva životního prostředí ČR, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Svazu měst a obcí ČR, Asociace krajů ČR, Hospodářské komory ČR a města Hradec Králové a je součástí cyklu odborných konferencí Odpadové dny 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…