Elektrowin: Do ZOO Ohrada se ve čtvrtek na 1. máje dostanete za vysloužilý spotřebič

29.04.2014 16:55

V rámci akce MAY DAY připravila zoologická zahrada Ohrada na čtvrtek 1. května ve spolupráci s neziskovou společností ELEKTROWIN akci pro malé i velké návštěvníky.

Elektrowin: Do ZOO Ohrada se ve čtvrtek na 1. máje dostanete za vysloužilý spotřebič
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Ten, kdo tento den přinese do ZOO vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 70 Kč zdarma, nebo slevu v této výši pro dospělého návštěvníka.

U stánku ELEKTROWINu se navíc děti i dospělí dozví, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„Tato akce by měla jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomenout, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. A že je nutné tyto spotřebiče odevzdávat buď do sběrných dvorů, u prodejců elektra nebo na dalších dvanácti stech odběrných místech po celé České republice,“ říká ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

„Ochranou přírody se společnost většinou začíná zabývat, až když je již pozdě. Podporujeme každou aktivitu zaměřenou na včasnou ochranu přírody a stejně jako ostatní i tato akce v zoo má nejen v dětech vybudovat kladný vztah k přírodě, ale i pocit spoluzodpovědnosti za její stav,“ říká ředitel ZOO Vladimír Pokorný.

ELEKTROWIN a.s. je největším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Od svého založení v roce 2005 již zrecykloval více než 9 600 000 vyřazených elektrospotřebičů o celkové hmotnosti 185 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů.  Sběrnou síť tvoří na    1 250 sběrných míst v 1 145 městech a obcích, 2 500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 3 000 obcích.

ZOO Ohrada Hluboká nad Vltavou je nejkrásnější zoologická zahrada na jihu Čech. Od doby jejího vzniku, v roce 1939, ji navštívilo již více jak 10 milionů návštěvníků. Je členem mnoha mezinárodních asociací, mimo jiné i členem Světové asociace zoologických zahrad a akvárií (WAZA). Většina expozic byla vybudována v posledních deseti letech. V loňském roce bylo v blízkosti zoo vybudováno velkokapacitní parkoviště pro návštěvníky, které odstranilo jeden z posledních nedostatků.  Zoo má otevřeno 365 dní v roce. Více informací na www.zoohluboka.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…