Elektrowin: Za nepotřebný spotřebič volňásek do zooparku Chomutov

02.06.2015 14:20

S vysloužilci do zoo! Tak zní název akce chomutovského zooparku, při které mohou návštěvníci získat zvýhodněné vstupné a pro své ratolesti vstup zcela zdarma. Přinesete-li v sobotu 6. června do zooparku Chomutov vysloužilý elektrospotřebič, volňásek v hodnotě dětské vstupenky bude váš.

Elektrowin: Za nepotřebný spotřebič volňásek do zooparku Chomutov
Foto: Elektrowin
Popisek: Logo společnosti Elektrowin

Každý, kdo tento den přinese do zooparku vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku zdarma, nebo slevu pro dospělého návštěvníka. Chomutovský zoopark tuto akci připravila ve spolupráci s kolektivním systémem ELEKTROWIN, který se zabývá sběrem a recyklací elektroodpadu.

U stánku ELEKTROWINu budou mít děti i dospělí možnost se dozvědět, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

„I když už si Češi zvykli recyklovat, je stále potřeba jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomínat, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. Za deset let svého působení jsme už vybudovali po celé České republice síť čítající přes 12 000 míst zpětného odběru,“ vysvětluje ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

„S vysloužilci do zoo je akce, která vede děti i dospělé k ochraně přírody a budování kladného vztahu k našemu okolí. Zoopark Chomutov podporuje každou aktivitu, která směřuje k ochraně přírody, proto jsme rádi, že můžeme podpořit i tuto akci,“ sděluje mluvčí Zooparku Chomutov Martina Pelcová.

ELEKTROWIN a.s. je největším a nejstarším kolektivním systémem zaměřeným na zpětný odběr vysloužilých elektrospotřebičů v České republice. Funguje už desátým rokem - 21. září 2005 podal návrh na zápis do seznamu výrobců Ministerstvu životního prostředí, rozhodnutí o zápisu do tohoto seznamu nabylo právní moci 5. prosince. Od svého založení ELEKTROWIN již zrecykloval přes 12 000 000 vyřazených elektrospotřebičů o hmotnosti více než 210 000 tun. Společnost zajišťuje sběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na chladící zařízení, velké a malé elektrospotřebiče, elektrické a elektronické nástroje. Společnost není založená za účelem zisku, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů.  Sběrnou síť tvoří na 1 250 sběrných míst v 1 330 městech a obcích, 2 500 provozoven posledních prodejců a mobilní svozy ve více než 3 500 obcích. Celkově sběrnou síť tvoří více než 12 000 míst zpětného odběru. Více informací naleznete na www.elektrowin.cz

Podkrušnohorský Zoopark Chomutov byl založen v roce 1975 a je největší ZOO v České republice, alespoň co se rozlohy týče. Má totiž neuvěřitelných 112 ha.  Zoopark je specializován na chov zvířat pocházejících z oblasti palearktu, zahrnující území Eurasie, ze které pochází převážná část chovaných zvířat. Pozorovat zde můžete více než 160 druhů zvířat o 1.000 jedincích, mezi kterými je 14 ohrožených druhů zařazených do Evropských záchranných programů. Zoopark je otevřen denně po celý rok. Více se dozvíte na www.zoopark.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…