Elizabeth Taylorová, Páter Brown i život Iana Fleminga. ČT nakupuje na veletrhu nové pořady

25.06.2014 20:00

Praha tento týden vůbec poprvé hostí významný světový veletrh televizní tvorby NATPE. Své projekty na něm prezentují i všechna hlavní americká studia. Česká televize se veletrhu aktivně účastní a se zahraničními partnery má již rozjednána práva na několik nových projektů – krimi seriálů, filmů, ale i pořadů pro děti či dokumentů. Českým divákům tak nabídne například životopisný snímek o Elizabeth Taylorové či seriál Kriminalista.

Elizabeth Taylorová, Páter Brown i život Iana Fleminga. ČT nakupuje na veletrhu nové pořady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Česká televize dlouhodobě sleduje nejnovější televizní trendy a reflektuje je ve své programové nabídce. Na tomto veletrhu se zaměřujeme na novinky v široké paletě žánrů, od dokumentů přes opery, balet až po seriály a filmovou produkci,“ avizuje programový ředitel České televize Milan Fridrich. Kromě samotných projekcí významných amerických studií a televizních stanic, jakými jsou FOX, CBS, NBC či Warner Bros, se Česká televize účastní i odborných konferencí. „Důležitým tématem je pro nás také prolínání televize a internetové technologie, rozvoj HbbTV aplikací, ale i nové technologické trendy typu Super HD,“ připomíná Milan Fridrich.

Z oblasti seriálů jedná Česká televize o nákupu vysoce hodnoceného německého Kriminalisty, ve kterém charismatický vyšetřovatel řeší své případy poněkud se zvláštní metodologií, či druhé řady krimiseriálu BBC z anglického venkova Páter Brown s Markem Williamsem v hlavní roli. V hledáčku má Česká televize také úspěšnou britskou sérii Fleming: muž, který chtěl být Bondem o životě autora, který stvořil agenta s povolením zabíjet a který sám nebyl jednoduchou osobností.  Zájem má Česká televize i o  mysteriózní detektivní cyklus Top of the Lake. Pro diváky ČT art připravuje britský celovečerní film o Elizabeth Taylorové a Richardu Burtonovi s Helenou Bonham Carterovou v hlavní roli.

Díky nově uzavřeným smlouvám se například děti na Déčku mohou těšit na pokračování úspěšné série Horrible Histories – Děsivé dějiny i na novinky v animované tvorbě, jako Dobrodružství Sáry Jane, britský spin off populárního seriálu Pán času zaměřený na mladší publikum, nebo padesátidílný seriál o dinosaurech. Diváci Dvojky ocení nové dokumenty natočené s použitím techniky a postupů hraného filmu. Pro páteční cyklus Zázračná planeta to budou třeba Delfíni v hledáčku špionážních kamer nebo Skrytá království mapující život drobných živočichů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká televize

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …