Energetici a večerní bouřky, doprovázené silným větrem

22.09.2018 16:59

V důsledku bouřkové činnosti, která ve večerních a nočních hodinách přešla přes celé území České republiky, evidovala ČEZ Distribuce na svém zásobovacím území zvýšenou poruchovost. Na odstranění poruch pracují poruchové čety a během dnešního dne budou dodávky elektřiny obnoveny. Pro hlášení poruch mohou všichni využít distribuční bezplatnou linku 800 850 860.

Energetici a večerní bouřky, doprovázené silným větrem
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Nejhorší situace nastala včera večer po dvacáté hodině, kdy jsme řešili na devět desítek poruch na vedení vysoké napětí a další desítky na nízkém napětí. Bez elektřiny se ocitlo na zásobovacím území ČEZ Distribuce na osmdesát tisíc odběrných míst. Nejvíce poruch jsme řešili ve Středočeském kraji (na Kladensku, Berounsku, lokalita Praha západ, Praha východ) a Královehradeckém kraji (Hradec Králové, Semilsko a Trutnovsko). Poměrně klidněji bylo na Moravě, severu i západě Čech. Nejčastější příčinnou poruch byl pád stromů a větví do vedení, poškozené izolátory, přetrhané vodiče.

Do terénu vyjížděli okamžitě pracovníci poruchových čet a poruchy se dařilo poměrně rychle opravovat. Během večera a noci se podařilo zpět k distribuční síti připojit na 70 tisíc odběrných míst (tedy dnes v sedm hodin ráno jsme evidovali cca 10 tisíc odběrných míst bez elektřiny). Aktuálně ke 14:00 hodině již zůstává bez napětí tisíc odběrných míst (převážně lokalita Praha východ, Rakovnicko, Děčínsko). Všechny dodávky elektřiny obnovíme dnes v odpoledních hodinách.

Výstraha ČHMÚ – energetici zůstávají v pohotovosti

I když se dnes počasí umoudřilo, ČEZ Distribuce reaguje na aktuální výstrahu ČHMÚ na velmi silný vítr (vysoký stupeň nebezpečí), který se má nad Českou republiku přihnat v neděli večer. Na základě těchto předpovědí ke zmírnění dopadů předpokládaných poruch na vedení navyšuje pracovníky jak v terénu, tak i na dispečinku a call centru. V pohotovosti budou i externí dodavatelské firmy, které nám v případě zvýšené poruchovosti pomáhají v terénu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…