Energetický regulační úřad jedná s NET4GAS o investicích do plynárenské infrastruktury

26.05.2016 10:44

Energetický regulační úřad jedná se zástupci NET4GAS o budoucích investicích do plynárenské infrastruktury.

Energetický regulační úřad jedná s NET4GAS o investicích do plynárenské infrastruktury
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

V těchto dnech probíhají jednání předsedkyně Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Aleny Vitáskové se zástupci společnosti NET4GAS, s.r.o., (NET4GAS) v čele s panem Andreasem Rauem, jednatelem a generálním ředitelem, k tématu budoucích rozvojových infrastrukturních projektů.

V rámci jednání se diskutuje využití stávající plynárenské přepravní infrastruktury a budoucí investice do nových přepravních tras přes Českou republiku (ČR).

Jednání v této oblasti jsou dlouhodobá a velice složitá s ohledem na možné dopady do cen konečných spotřebitelů v ČR a zejména s ohledem na způsob financování takových projektů, kde ERÚ důsledně monitoruje finanční situaci společnosti NET4GAS a její zadluženost.

Z pohledu ERÚ je nezbytné, aby byla zachována schopnost společnosti NET4GAS provozovat bezpečně a spolehlivě přepravní soustavu a aby tato soustava byla udržována a rozvíjena v takovém rozsahu, který je garantován v koncových cenách hrazených konečnými spotřebiteli v ČR.

„Plně chápu složitou situaci investorů, kdy po unbundlingu (oddělení obchodu a sítí) je návratnost každé nové investice velmi komplikovaná a z tohoto titulu důsledně akcionáři hodnocena. Na druhé straně je povinností národního regulátora chránit komplexně zájmy spotřebitelů v České republice,“ řekla Alena Vitásková k probíhajícím jednáním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…