Era: Daňové veřejnosti nejvíce vadí časté změny v legislativě

28.01.2014 16:03

Čtvrtý ročník soutěže Era Daňař & daňová firma roku 2013 potvrdil nespokojenost veřejnosti s častými změnami daňové legislativy. Neustálé změny v zákonech dostaly stejně jako loni anticenu Daňový citron roku. Nejvstřícnější pracovníci finančních úřadů jsou podle veřejného hlasování na internetových stránkách www.danarroku.cz v Jihomoravském kraji.

Era: Daňové veřejnosti nejvíce vadí časté změny v legislativě
Foto: erasvet.cz
Popisek: Era

Soutěž Era Daňař & daňová firma roku se každým rokem stále více dostává do povědomí nejen daňových odborníků, ale i veřejnosti, o čemž svědčí zejména nárůst zaslaných hlasů v jednotlivých kategoriích. „Díky této soutěži se nám daří nastavovat jakési pomyslné zrcadlo těm, kteří se oblasti daní a daňové problematice denně profesně věnují,“ říká Lenka Heřmánková, výkonná manažerka Ery, která má na starosti podnikatele. „Zároveň je to užitečná zpětná vazba i pro nás v bance, protože na základě získaných informací můžeme vytvářet nové služby a nástroje, které klientům usnadní podnikání a zkvalitní poskytované služby. Významný krok ve zjednodušování komunikace s veřejným sektorem představují třeba Komfortní datové schránky, do nichž je možné vstupovat přímo z prostředí elektronického bankovnictví. Era a ČSOB je zavedly loni na podzim a využívá je již řada našich klientů,“ upozorňuje Heřmánková.

Daňovou osobností roku 2013 ve státní sféře se stal Jan Knížek, ředitel Generálního finančního ředitelství. „V posledních třech letech jsme ve finanční správě zažili nesmírně hektické období – ať už šlo o zavedení daňového řádu do praxe, zavedení a správu druhého pilíře důchodové reformy nebo o rekodifikaci soukromého práva. Výsledky soutěže beru jako ohlédnutí za tím, jestli to děláme dobře nebo špatně, a jak nás vnímá laická a odborná veřejnost,“ shrnuje Knížek.

„Profese daňového poradce a správce daně je velmi náročná a vyžaduje rozsáhlé znalosti. Mezi daňaři je mnoho špičkových odborníků,“ tvrdí Martin Tuček, prezident Komory daňových poradců ČR. Jedním z nich je i Jiří Nesrovnal z N-Consult, jenž se stal daňovou osobností roku 2013 v komerční sféře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…