Eurovia: Ulice Patočkova a Myslbekova opět slouží řidičům

02.05.2013 10:11

Definitivní podobu včetně tramvajové trati už mají ulice Patočkova a Myslbekova a začnou tak od května sloužit řidičům i cestujícím MHD.

Eurovia: Ulice Patočkova a Myslbekova opět slouží řidičům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj - ilustrační foto

 

Silniční a tramvajový provoz je navrácen do původního stavu z roku 2009. Zároveň je zcela vyloučena a odstraněna provizorní komunikace, která po dobu 3 let převáděla pěší a silniční provoz za vyloučení tramvaje kolem stavební jámy.
 
Stavba „Strahovský tunel 2. stavba č. 0065“ byla zahájena v dubnu roku 2009. Za dobu čtyř let se povedl postavit tunel o délce 500 m, který je situován v intravilánu města Prahy, pod velmi vytíženou komunikací ulice Patočkova. Stavba tunelu navazuje na své východní straně na tunelový komplex Blanka a na západní straně vyúsťuje mimoúrovňovou křižovatkou Malovanka s napojením na Strahovský tunel. Touto stavbou bude po zprovoznění tunelu v dubnu 2014 doplněn Městský okruh o svoji severozápadní část.
 
„Při výstavbě hloubeného tunelu jsme se potýkali s mnoha komplikacemi způsobenými především umístěním stavby v městské zástavbě, požadavkem na zachování provozu v dotčené oblasti a vyvolanou nutností přeložit veškeré dotčené inženýrské sítě tak, aby nebyly během výstavby omezeny dodávky žádných energií a informací,“ řekl ředitel oblasti Čechy střed stavební společnosti EUROVIA CS Jan Tříška.
 
 Největším úkolem byl přesun téměř 500.000 m3 zeminy, z čehož bylo 300.000 m3 zeminy odtěženo při výkopech stavebních jam, ve kterých se budoval samotný tunel, na jehož výstavbu bylo použito 35.000 m3 betonu a 6.000 t konstrukční oceli. Dalších 180.000 m3 zeminy již bylo použito pro zpětné zásypy hloubených tunelů. Největší část z těchto objemů pak byla situována do 3. fáze stavby – úseku mezi ulicemi Myslbekova a Střešovická. Právě tato fáze je nyní u konce a zprovoznění ul. Patočkova je jejím závěrečným milníkem.
 
 Do finální podoby parku, který vzniká v bývalé chatové oblasti mezi bastiony a ulicemi Patočkova a Myslbekova, bude uloženo ještě cca 20.000 m3 zeminy. Po vybudování obslužných komunikací a mlatových chodníků, vysázení zeleně a umístění odpočinkových laviček bude zásah do oblasti v první polovině 2014 dokončen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…