Evropské fondy na Ladronkafestu

08.09.2014 20:00

Pražský park Ladronka v sobotu (6. září) hostil 13. ročník největšího festivalu volnočasových aktivit ve střední Evropě - Ladronkafest. Ministerstvo pro místní rozvoj se stalo partnerem akce a mezi více jak 15 tisíci návštěvníky propagovalo přínosy evropských fondů.

Evropské fondy na Ladronkafestu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Pro účastníky, kteří si užívali slunečného počasí, byl připraven nabitý program plný zajímavých aktivit. Na hlavním pódiu se vystřídala hudební a taneční vystoupení, která doplnily četné sportovní exhibice.

Ministerstvo se zaměřilo na informování o úspěšných projektech financovaných z fondů Evropské unie, výstavu fotografií inspirativních projektů a na propagaci aktuálně probíhajících aktivit a soutěží. V nepřehlédnutelném stanu ministerstva návštěvníci vyplňovali soutěžní kvízy o Evropské unii a luštili křížovku s tématikou fondů EU. Odměnou jim byly zajímavé odměny. Ceny deseti vylosovaným luštitelům na hlavním podiu osobně předal Daniel Braun, náměstek ministryně pro místní rozvoj. „Jsem rád, že tento největší festival volnočasových aktivit se odehrává právě ve víceúčelovém areálu Ladronka, který byl podpořen z fondů Evropské unie“, řekl Braun.

Pro nejmenší byla připravena soutěž v hodu kroužky na mapu EU či ve skládání puzzle mapy Evropy na čas. Z dalších aktivit MMR představilo návštěvníkům zejména úspěšné soutěže Vyfoť projekt a Navrhni projekt. Druhá ze jmenovaných byla spuštěna na začátku školního roku a je určena pro všechny studenty středních škol, kteří si chtějí zkusit navrhnout projekt podpořený z ESI fondů.
Ladronkafest je největším festivalem volnočasových aktivit ve střední Evropě. V parku na Praze 6 se každý rok prezentuje na 80 aktivit z oblasti sportu a umění, které si návštěvníci mohou aktivně vyzkoušet. Projekt areál volného času Ladronka byl v roce 2010 podpořen z operačního programu Praha Konkurenceschopnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…