Evropský a zahraniční výbor Senátu jsou v Černé Hoře, která vstupuje do NATO

07.06.2017 13:03

Senátní evropský a zahraniční výbor jsou na společné misi v Černé Hoře, Kosovu a Srbsku. Série jednání s partnery v hlavním městě Černé Hory Podgorici probíhají právě v den oficiálního vstupu Černé Hory do NATO.

Evropský a zahraniční výbor Senátu jsou v Černé Hoře, která vstupuje do NATO
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Výbor pro záležitosti EU a Výbor pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost zamířily na společnou cestu do trojice zemí západního Balkánu. Dnes sedm senátorů včetně předsedů obou výborů - Václava Hampla a Františka Bublana - navštívili Černou Horu.

„Byli jsme s kolegy ze Senátu prvními politiky z členských států NATO, kteří této krásné a relativně stabilní zemi mohli osobně pogratulovat přímo u nich doma. Vojenský přínos přijetí této malé země s malou armádou asi moc zásadní nebude, ale politický význam úspěchu jedné ze skupiny západobalkánských zemí v jejich dlouholetém úsilí je z hlediska budoucí stability a bezpečnosti na jihovýchodním pomezí EU výborná zpráva,“ uvedl předseda evropského výboru Senátu Václav Hampl.

Senátoři v průběhu čtyřdenní návštěvy jednají se svými partnery ze srbského, kosovského a černohorského parlamentu, v den přístupu Černé Hory do NATO budou jednat s ministrem pro evropské záležitosti Černé Hory a dalšími, program bude zakončen návštěvou Srbska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…