Evropští regulátoři se setkali v Praze na pravidelném jednání k ochraně spotřebitele

09.09.2015 11:32

Zástupci evropských regulátorů v rámci pravidelného jednání „spotřebitelské“ skupiny (Customers and Retail Markets Working Group – CRM) Rady evropských energetických regulátorů (CEER) zaměřené na ochranu spotřebitelů na maloobchodních trzích v energetických odvětvích se poprvé setkali v Praze.

Evropští regulátoři se setkali v Praze na pravidelném jednání k ochraně spotřebitele
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Pravidelné jednání skupiny CRM, které se průměrně jednou za dva měsíce koná v jedné z evropských metropolí, navazuje svou agendou na každoročně stanovovaný pracovní program.

V rámci setkání se zejména připravovaly pravidelné dokumenty skupiny CRM a ostatních skupin CEER, projednány byly rovněž dokumenty Agentury pro spolupráci energetických regulačních orgánů (ACER). Skupina CRM se v rámci své práce v CEER zaměřuje také na spotřebitelské aspekty Letního balíčku, který vydala Evropská komise letos 15. července.

Vlastní dokumenty skupiny CRM se týkají například komerčních bariér při změně dodavatele a bariér při vstupu dodavatelů na maloobchodní trh. Ambicí obou připravovaných dokumentů je navrhnout řešení, jak tyto bariéry odstranit, přičemž Česká republika je v tomto případě vzhledem k velké liberalizaci trhu aktivním členem. Další dokument má popsat možnosti měření fungujících maloobchodních trhů.

„V rámci projektu Energetické unie, který vyhlásila Evropská komise, hraje spotřebitel zásadní roli. Jsem proto velice ráda, že se nám podařilo jednání zaměřené na posilování ochrany spotřebitele uspořádat v České republice. Zásadním přínosem práce skupiny je především spolupráce a výměna informací, protože situace v každé zemi EU je specifická. Zkušenosti našich evropských kolegů jsou velmi cenné, protože můžeme získávat nápady vedoucí ke zlepšení ochrany českých spotřebitelů a zákazníků na energetickém trhu,“ uvedla předsedkyně ERÚ Alena Vitásková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …