FAEI: British Airways sestavila průvodce Královský Londýn

13.01.2018 21:47

V nadcházejícím roce se britská metropole stane centrem výjimečných královských oslav. Rok 2018 se tak bezpochyby zapíše do historie britské královské rodiny. Princ William a jeho žena Kate přivítají na svět svého třetího potomka, a své ano si řeknou princ Harry a jeho nastávající Meghan Markle. Pro fanoušky britské královské rodiny bude proto příští rok tím nejpříhodnějším časem pro návštěvu Londýna.

FAEI: British Airways sestavila průvodce Královský Londýn
Foto: faei.cz
Popisek: Finanční a ekonomický institut - logo

British Airways vám sice nemůže zajistit místo na svatbě prince Harryho, může vás ale provést místy, kde se královské oslavy budou konat, a slíbit vám, že při tom zažijete pověstnou britskou pohostinnost. British Airways létá z Prahy do Londýna 4krát denně, a to na všechna londýnská letiště, včetně London City Airport, které je nejblíže centru. Dostat se do hlavního města Velké Británie je proto jednodušší, než kdykoli předtím.  Letenky lze zakoupit již od 1 601 Kč. 

Míst spojených s královskou rodinou je v Londýně opravdu mnoho. Společnost British Airways pro vás proto sestavila průvodce „Královský Londýn“, se kterým můžete pohodlně navštívit ta nejzajímavější z nich.

Vydejte se na Windsor, kde si princ Harry vezme Meghan Markle

Obřad prince Harryho a Meghan se uskuteční 19. května v kapli sv. Jiří na hradě Windsor. V tento den se do hradu sice nedostanete, ale můžete ho navštívit kdykoliv jindy, pokud si uděláte včas rezervaci. Rozhodnete-li se do Windsoru vydat, budete mít možnost projít se po stejných místech jako Harry s Megan, a zároveň si prohlédnout nejstarší a největší obývaný hrad na světě. Navíc, v sobotu nebo v neděli, máte šanci zahlédnout Její Veličenstvo královnu, která zde tráví většinu svých víkendů.

Vstupenky pořídíte za 20,50 liber nebo za 53,00 liber pro rodinný vstup (2 dospělí a 3 děti mladší 17 let).

Navštivte palác Kensington, kde budou novomanželé bydlet

Po svatbě se novomanželé Harry a Meghan přestěhují do Kensingtonského paláce a stanou se tak sousedy některých členů královské rodiny.  Část paláce, který se nachází v západní části Londýna, je přístupný veřejnosti, a návštěvníci zde mohou obdivovat velkolepé pokoje a historická umělecká díla. Součástí královské rezidence Kensington je také výstava oblečení princezny Diany z 80. – 90. let nazvaná Diana: Její módní příběh. Výstava ukazuje prostřednictvím vystavených modelů proměnu mladé princezny Diany v ženu, která se stala ikonou pro celý svět.

Vstupenku na prohlídku zakoupíte od 15,50 liber.

Nezapomeňte na Buckinghamský palác a výměnu stráží

Buckinghamský palác byste při návštěvě Londýna rozhodně neměli opomenout. Vlaje-li nad rezidencí královská standarta, znamená to, že královna je doma. A dost možná, že se zrovna bude zabývat přípravami na rodinné oslavy, které královskou rodinu v příštích měsících čekají. Ujít byste si neměli nechat ani slavnou výměnu stráží. Ta před palácem probíhá v předem určené dny od 11 hod. Nebo si zarezervujte prohlídku státních komnat uvnitř paláce, včetně trůnního sálu, kde byly v roce 2011 pořízeny svatební fotografie vévody a vévodkyně z Cambridge.

Vstupenku zakoupíte od 35,60 liber.

Projděte se uličkou ve Westminsterském opatství, stejně jako Kate a William v den svého sňatku

Svatbu vévody a vévodkyně z Cambridge ve Westminsterském opatství v roce 2011 sledovalo více než dvě miliardy lidí.  Při návštěvě tohoto místa se vám možná vybaví vzpomínky na chvíle, kdy jste tuto událost sledovali v přímém přenosu. Opatství je nádherná stavba a jedna z nejoblíbenějších turistických atrakcí v Londýně. Můžete projít uličkou, kudy kráčel mladý zamilovaný královský pár, a na chvíli se tak stát princeznou.

Vstupenku lze koupit od 20,00 liber

Obdivujte oficiální portréty královské rodiny

Při návštěvě Národní portrétní galerie máte jedinečnou příležitost prohlédnout si první oficiální portrét vévodkyně z Cambridge, jehož autorem je britský umělec Paul Emsley. Vidět jej na vlastní oči je skutečný zážitek. Kromě dalších portrétů významných královských osobností stojí za pozornost zejména obraz královny Alžběty II. a jejího manžela, prince Philipa, který byl namalován u příležitosti jejich 70. výročí svatby.

Vstup: zdarma

Nakupujte v západním Londýně jako princezna

Vévodkyně z Cambridge a Meghan Markle milují nakupování na Chelsea’s King’s Road, kde sídlí řada obchodů známých návrhářů. Vévodkyně Kate byla přistižena v této ulici už při nákupech pro prvorozeného George. Vzhledem k jejímu současnému stavu je tedy velmi pravděpodobné, že se zde brzy objeví znovu.

Nejbližší stanice metra: Jižní Kensington

Vyfoťte se se členy královské rodiny

Možná byste se rádi vyfotili s některým ze členů královské rodiny. Pokud ale nepatříte k těm několika vyvoleným na seznamu svatebních hostů, jen těžko se vám to podaří. V Muzeu Madame Tussaud se však můžete vyfotit s princem Harrym, vévodou a vévodkyní z Cambridge, Jejím Veličenstvem královnou, nebo vzít kolem ramen prince Charlese.

Voskové napodobeniny členů královské rodiny jsou od těch skutečných k nerozeznání, a kromě toho si s vámi zapózují rády. A kdo ví, třeba fotografiemi s královskou rodinou napálíte kamarády na sociálních sítích.

Vstupenka je k dostání online od 22,50 liber

Královská rodina v České republice

Královna Alžběta II. navštívila Českou republiku před bezmála 22 lety v roce 1996. Na oficiální návštěvu jí pozval tehdejší prezident Václav Havel a Alžběta II. se tak stala prvním britským monarchou, který Českou republiku navštívil. Naposledy se hlava našeho státu s královnou setkala v červnu 2017, kdy Alžběta II. přijala na krátkou audienci v Buckinghamském paláci Miloše Zemana, během jeho pracovní návštěvy Velké Británie. Mezi další členy britské královské rodiny, které Česká republika přivítala, patří oba synové královny Alžběty II. V říjnu minulého roku přiletěl naši zemi navštívit nejmladší syn britské panovnice princ Edward, aby zde v rámci nadačního projektu předal ocenění vybraným českým studentům. Princ Charles přiletěl do České republiky naposledy v roce 2010, a byla to už jeho pátá návštěva u nás; z jeho čtyř předchozích návštěv byly dvě ještě za bývalého Československa.

K uvítání státních návštěv a významných osobností slouží na Letišti Václava Havla Terminál 4, který patří Ministerstvu obrany ČR.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…