FAEI: Firmy mají vytipované konkurenční podniky, odkud „kradou“ zaměstnance

26.02.2018 10:23

Rekordně nízká nezaměstnanost nutí stále více firem k tomu, že si s jinými podniky „přetahují“ kvalifikované zaměstnance.

FAEI: Firmy mají vytipované konkurenční podniky, odkud „kradou“ zaměstnance
Foto: faei.cz
Popisek: Finanční a ekonomický institut - logo

Situace dospěla už tak daleko, že společnosti mají vytipované firmy, odkud lidi rádi „kradou“. V rozhovoru pro Finanční a ekonomický institut (FAEI.cz) to uvedl Tomáš Surka, výkonný ředitel personálně-poradenské společnosti McROY pro střední a východní Evropu.

„Je to stále častější jev, společnosti mají někdy přímo vytipované firmy, odkud rády přijímají pracovníky, kteří již mají potřebné znalosti. Ušetří tak čas při zaškolování,“ říká Tomáš Surka v rozhovoru.

Aby získala firma nové zaměstnance, neváhají jim nabídnout i razantní zvýšení platu. „V některých případech je to dokonce až dvojnásobek,“ konstatuje Surka. Jindy ovšem mohou hrát významnou roli i jiné benefity, jako je kupříkladu vzdálenost nového pracoviště od „lanařeného“ zaměstnance, nebo zajímavější pracovní zařazení. Jedna firma dokonce nabídla řadové účetní služební auto i k soukromým účelům – což se dříve obvykle dělalo jen u vysoce postavených manažerů.

Celý rozhovor s Tomášem Surkou si můžete přečíst ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…