FAEI: Prologis a Platio v Maďarsku jako první na světě představují solární dlažební systém

28.01.2018 7:32

Prologis, Inc., globální lídr v oblasti logistických nemovitostí, představil úspěšný pilotní projekt realizovaný s maďarským startupem Platio, který poskytuje estetické a prostorově úsporné systémy sloužící jako zdroje obnovitelné energie díky integraci vysoce výkonných solárních článků do dlažebních prvků z recyklovaného plastu.

FAEI: Prologis a Platio v Maďarsku jako první na světě představují solární dlažební systém
Foto: faei.cz
Popisek: Finanční a ekonomický institut - logo

Prologis Park Budapest-Harbor se stal prvním logistickým parkem na světě, který tuto zelenou technologii využije v běžném provozu.

Dlaždice na celkové ploše 4,7 metrů čtverečních jsou v Prologis Park Budapest-Harbor zabudovány do chodníku u nabíjecí stanice pro elektromobily. Za slunečního svitu pro ni fotovoltaický systém o výkonu 720 Wp generuje zelenou energii. Když není stanice využívaná, zásobuje energií nedalekou kancelářskou budovu.

„Udržitelnost není pouze klíčovým tématem společnosti Prologis, je přímo zakotvená v naší DNA. Do našich logistických budov přinášíme řadu zelených řešení a s ohledem na další inovace věnujeme zvláštní pozornost testování potenciálních technologií budoucnosti, jako jsou obnovitelné zdroje, jež nabízí Platio,” řekl László Kemenes, senior viceprezident a country manager Prologis pro Maďarsko. „Naši zákazníci vědí, že spolupráce s Prologis jim může pomoci zajistit nejenom efektivnější, ale také udržitelnější provoz.“

„Výběr klíčových partnerů, kteří podporují inovativní technologie a umožní nám otestovat nové oblasti jejich využití, je pro nás důležitý. S pomocí Prologis se nám podařilo instalovat naše první řešení pro EV nabíjecí stanici, což je významný milník našeho působení a zároveň součást našeho poslání přispívat k rozvoji elektromobility,“ řekl Miklós Illyés, spoluzakladatel společnosti Platio.

Prologis Park Budapest-Harbor je situovaný v jižní části Budapešti v městském obvodu 22 na západním břehu Dunaje. Park sestává z 10 budov o celkové rozloze 132 000 metrů čtverečních, jeho potenciál pro další rozšíření je 27 000 metrů čtverečních. Má výborné napojení na mezinárodní silniční síť přes místní dopravní tepnu N6 a následně na dálnice M0 a M6.

Prologis Park Budapest-Harbor využívá výjimečně dobrého umístění a skvělé dostupnosti veřejné dopravy i železniční sítě. Mezi služby a vybavení, jež park poskytuje, se řadí profesionální správa nemovitostí, rekreační areál s fotbalovým hřištěm, zeleninová zahrádka nebo čistírna odpadních vod.

Prologis je s více než 688 000 metry čtverečními logistických prostor v devíti průmyslových parcích vedoucím poskytovatelem distribučních nemovitostí na území Maďarska (k 31. prosinci 2017).

 

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…