FAEI: Téma týdne - Jak se po nehodě zbavit bolesti?

21.09.2017 10:18

Pohybové obtíže a chronické bolesti. To jsou nejčastější metly, které pronásledují lidi po úrazech, včetně těch z dopravních nehod.

FAEI: Téma týdne - Jak se po nehodě zbavit bolesti?
Foto: faei.cz
Popisek: Finanční a ekonomický institut - logo

Z pohledu běžné medicíny jsou vlastně vyléčeni, každodenní život pro ně ale není zdaleka tak snadný, jako pro ostatní. Kde je možné najít pomoc? To se dozvíte v dalším dílu seriálu TÉMA TÝDNE, který od pondělí do pátku přináší portál Finančního a ekonomického institutu (FAEI.cz).

„Máme vyškolené lidi na Vojtovu metodu, všichni jsme prošli také školením na SM Systém, což jsou cviky na prevenci a léčbu bolestí zad, které vytvořil MUDr. Richard Smíšek. Skvěle použitelná při různých blokádách je také metoda Ludmily Mojžíšové, která se původně používala k léčení ženské funkční sterility,“ přibližuje další používané metody primář léčebného domu Radium Palace v Léčebných lázních Jáchymov Mudr. Jindřich Maršík.

V Sanatoriích Klimkovice zase zkombinováním už dříve známých rehabilitačních metod vyvinuli svou vlastní, zcela novou. „Nově vzniklému zařízení, které využívá zpevňující gumy, říkáme Spiderwalk, protože pacient v něm vypadá tak trochu jako Spiderman,“ popisuje zdejší vedoucí fyzioterapeutka Romana Holaňová.

Společně s přírodním léčivým zdrojem, jímž je v Jáchymově voda s obsahem radonu a v Klimkovicích třetihorní jodobromová solanka, dosahují obě lázeňská zařízení jedinečných výsledků. Obě se také letos zapojila do projektu Poúrazová péče. Ten si klade za cíl přispět k lepší informovanosti o možnostech návratu do života po těžkých úrazech. Více si o nich můžete přečíst zde.

reklama

autor: Komerční článek

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…