FAEI: Téma týdne - Jak se po nehodě zbavit bolesti?

21.09.2017 10:18

Pohybové obtíže a chronické bolesti. To jsou nejčastější metly, které pronásledují lidi po úrazech, včetně těch z dopravních nehod.

FAEI: Téma týdne - Jak se po nehodě zbavit bolesti?
Foto: faei.cz
Popisek: Finanční a ekonomický institut - logo

Z pohledu běžné medicíny jsou vlastně vyléčeni, každodenní život pro ně ale není zdaleka tak snadný, jako pro ostatní. Kde je možné najít pomoc? To se dozvíte v dalším dílu seriálu TÉMA TÝDNE, který od pondělí do pátku přináší portál Finančního a ekonomického institutu (FAEI.cz).

„Máme vyškolené lidi na Vojtovu metodu, všichni jsme prošli také školením na SM Systém, což jsou cviky na prevenci a léčbu bolestí zad, které vytvořil MUDr. Richard Smíšek. Skvěle použitelná při různých blokádách je také metoda Ludmily Mojžíšové, která se původně používala k léčení ženské funkční sterility,“ přibližuje další používané metody primář léčebného domu Radium Palace v Léčebných lázních Jáchymov Mudr. Jindřich Maršík.

V Sanatoriích Klimkovice zase zkombinováním už dříve známých rehabilitačních metod vyvinuli svou vlastní, zcela novou. „Nově vzniklému zařízení, které využívá zpevňující gumy, říkáme Spiderwalk, protože pacient v něm vypadá tak trochu jako Spiderman,“ popisuje zdejší vedoucí fyzioterapeutka Romana Holaňová.

Společně s přírodním léčivým zdrojem, jímž je v Jáchymově voda s obsahem radonu a v Klimkovicích třetihorní jodobromová solanka, dosahují obě lázeňská zařízení jedinečných výsledků. Obě se také letos zapojila do projektu Poúrazová péče. Ten si klade za cíl přispět k lepší informovanosti o možnostech návratu do života po těžkých úrazech. Více si o nich můžete přečíst zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční článek

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…