FAEI.cz: Dvě třetiny nehod motocyklů zaviní sami motorkáři

27.08.2019 14:12

I když motorkáři láteří, že řidiči v autech jsou vůči nim bezohlední, ukazuje se, že za většinu nehod motocyklů mohou oni sami. V rozhovoru pro portál Finanční a ekonomické informace (FAEI.cz) to potvrzuje vrchní komisařka Policejního prezidia ČR Lenka Sikorová.

FAEI.cz: Dvě třetiny nehod motocyklů zaviní sami motorkáři
Foto: Depositphotos.com
Popisek: Celkem 21 z 34 letošních nehod, při kterých byl usmrcen motorkář, zavinili sami řidiči motocyklů

Letošní léto je podle vrchní komisařky z pohledu nehod s fatálními následky o něco málo příznivější než loňské. V období od 1. června do 19. srpna zemřelo na českých silnicích 34 osob na motocyklu. "V porovnání se stejným obdobím roku 2018 zatím evidujeme pokles o pět usmrcených osob," říká Lenka Sikorová v rozhovoru a dodává, že kromě 31 řidičů motocyklů byli usmrceni také tři spolujedoucí na motocyklu.

"Celkem 21 z 34 nehod, při kterých byl letos usmrcen motorkář, zavinili sami řidiči motocyklů," říká vrchní komisařka: "Jde o nehody, při kterých řidič motocyklu nezvládl řízení, z části v důsledku nepřizpůsobení rychlosti dopravně technickému stavu vozovky a z části nevěnováním se řízení.

Za tento rok už podle Sikorové projednali policisté zařazení do moto-teamu kolem pěti tisíc přestupků. Na "motorkáře" se pořádají speciální akce v místech, kde svou jízdou mimořádně ohrožují bezpečnost silničního provozu. Během jednoho z posledních víkendů proběhla taková kontrola na Červenohorském sedle v okrese Jeseník.

Celý rozhovor s Lenkou Sikorovou si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec