FIT ČVUT vás propojí se světem IT na Dnu otevřených dveří

08.11.2021 14:21 | Tisková zpráva

Den otevřených dveří se uskuteční 13. listopadu 2021 na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT). Návštěvníci budou moci téměř po dvou letech projít dveřmi fakulty a setkat se osobně s vyučujícími a studenty.

FIT ČVUT vás propojí se světem IT na Dnu otevřených dveří
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Dozví se vše o bakalářském studiu, prohlédnou si prostory fakulty a laboratoře, navštíví humanoidní roboty Pepper a seznámí se s fakultními drony. Pro ty, kdo nemohou přijít osobně, fakulta připravila online program ve virtuálním atriu FIT ČVUT. Akce je primárně určena pro zájemce o bakalářské studium, a to jak v prezenční, tak v kombinované formě studia.

FIT ČVUT si pro zájemce o studium poprvé ve své historii připravila dvě podoby Dnu otevřených dveří (DOD) – jak živě v prostorách fakulty, tak online. Návštěvníci, kteří se přijdou s fakultou seznámit osobně, se mohou těšit na přednášku o bakalářském studiu, komentované prohlídky prostor fakulty nebo laboratoří. V laboratořích se setkají například s humanoidními roboty Pepper a NAO nebo zjistí, jak se zpracovávají velké objemy dat. Seznámí se s fakultními drony a jejich použitím a proniknou do nitra vestavných systémů v hardwarové dílně. V přízemí budovy budou na zájemce čekat prezentační stánky všech bakalářských studijních specializací, kde jim vyučující a studenti zodpoví jakékoli otázky o studiu.

V doprovodném programu návštěvníci zjistí, jak se mohou zapojit do soutěže FIKS, a získat tak programátorské dovednosti i přijetí na fakultu bez přijímacích zkoušek. U infostánku se návštěvníci mohou na cokoli zeptat studentů FIT. Jednou ze stěžejních priorit fakulty je spolupráce s průmyslem, což studentovi umožňuje uplatnit své nově nabyté teoretické znalosti. U stánku Spolupráce s průmyslem se studenti dozví, s kolika firmami fakulta spolupracuje a jak získat praxi v prestižních firmách již při studiu.

Anketa

Bude Pekarová Adamová lepší předsedkyní Sněmovny, než byl Vondráček?

3%
95%
hlasovalo: 19114 lidí

Pro ty, kdo nebudou moci přijít osobně, fakulta připravila online DOD. Ve virtuálním atriu fakulty budou moci návštěvníci sledovat přednášku o bakalářském studiu, navštívit online stánky jednotlivých specializací a zeptat se vyučujících i studentů na cokoliv prostřednictvím streamů.

Více informací naleznete ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 17 800 studentů. Pro akademický rok 2021/22 nabízí ČVUT svým studentům 227 akreditovaných studijních programů a z toho 94 v cizím jazyce. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. ČVUT v Praze je v současné době na následujících pozicích podle žebříčku QS World University Rankings, který hodnotil 1604 univerzit po celém světě. V celosvětovém žebříčku QS World University Rankings je ČVUT na 432. místě a na 9. pozici v regionálním hodnocení „Emerging Europe and Central Asia“. V rámci hodnocení pro „Engineering – Civil and Structural" je ČVUT mezi 151.–200. místem, v oblasti „Engineering – Mechanical“ na 201.–250. místě, u „Engineering – Electrical“ na 201.–250. pozici. V oblasti „Physics and Astronomy“ na 201. až 250. místě, „Natural Sciences“ jsou na 283. příčce. V oblasti „Computer Science and Information Systems" je na 251.–300. místě, v oblasti „Mathematics“ a „Material Sciences“ na 301.–350 místě a v oblasti „Engineering and Technology“ je ČVUT na 256. místě. Více informací najdete ZDE.

Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze se zaměřuje na nejmodernější oblasti informatiky a informačních technologií. Nabízí moderní bakalářský, magisterský a doktorský studijní program Informatika. Velký zájem uchazečů o studium umožňuje dynamický rozvoj fakulty a výběrovost. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …