FLEXFORM exkluzivně v showroomu Stockist Vinohradská

10.05.2014 12:51

V úterý 6. května 2014 byl v rámci designové prodejny Stockist Vinohradská slavnostně otevřen showroom prestižní italské značky nábytku FLEXFORM, kterou Stockist výhradně zastupuje pro ČR.

FLEXFORM exkluzivně v showroomu Stockist Vinohradská
Foto: FLEXFORM
Popisek: Pohovka LIFESTEEL – design Antonio Citterio od FLEXFORM

Největší úspěchy sklidil FLEXFORM v posledních dvaceti letech díky blízké spolupráci s renomovaným architektem Antoniem Citteriem, který pro společnost navrhl nejen několik kusů nábytku, ale zejména vymyslel nový koncept sedaček seskládaných z menších modulárních částí.

Do rozsáhlého produktového portfolia značky patří zejména pohovky, moderní křesla, stoly, židle, knihovny a čalouněné postele.

FLEXFORM charakterizuje kvalita, nadčasová elegance, pohodlí, exkluzivita, designová kontinuita, krása, kultura, trvanlivost a spolehlivost. Kompozice, látky, materiály, to vše je dotaženo do vybalancované a svěží nadčasové elegance.

V showroomu Stockist Vinohradská jsou vystaveny a k zakoupení například tyto designové kousky, které navrhl hlavní designér značky Antonio Citterio:

  • pohovka FEEL GOOD TEN ALTO, cena: 235 703 Kč
  • postel GROUNDPIECE SLIM, cena: 148 395 Kč
  • pohovka LIFESTEEL, cena: 317 083 Kč

Martin Leitgeb, spolumajitel Stockist komentuje: "Jsem velice rád, že jsme získali výhradní zastoupení této prestižní značky, která se řadí mezi ty nejlepší v oblasti nadčasového a kvalitního nábytku."

Více informací na www.stockist.cz a www.flexform.it.

O STOCKIST

Designová prodejna Stockist vznikla v roce 2011, jako koncept prodeje nábytku, svítidel, koberců a bytových doplňků se zaměřením na designové novinky a nadčasové modely. Koncept prodejny Stockist si klade za cíl zaujmout šíří a rozmanitostí sortimentu, výjimečnou skladbou prezentovaných značek a především nadstandardním servisem.

Stockist znamená v překladu obchodník mající zboží skladem. Tento název napovídá, že snahou je umožnit zákazníkům si zboží co nej­dříve odnést domů. Všechno samozřejmě na skladě mít nelze, nicméně v porovnání s ostatními prodejci jsou skladové zásoby nesrovna­telně vyšší. Zákazník tak má možnost si řadu produktů prohlédnout na prodejně, případně se mu požadovaný model přiveze na zkoušku domů.

V roce 2013 obsadil projekt Stockist z velké části i nově zrekonstruovaný vinohradský Pavilon, kde tak vzniklo výstavní a prodejní centrum interiérového designu a umění, které nemá v České republice obdoby.

Ve Stockistu  najdete výrobky renomovaných designérů a nejznámějších světových značek – Fritz Hansen, Vitra, Magis, Arflex, Flexform, Lema, Kristalia, Hay, Flou ad., ale také celou řadu designových kousků méně známých evropských výrobců.

Ocenění a nominace:

  • 2013 – Cena Obchod roku Czech Grand Design pro Pavilon
  • 2013 – Cena šéfredaktorů v rámci Designbloku za mimořádný počin mimo kategorie pro Pavilon
  • 2012 - 1. místo v kategorii Non food  jako Prodejna roku vyhlašované odborným časopisem Regal, určené všem nezávislým prodejcům potra­vinářského i nepotravinářského zboží.
  • 2012 - Nominace v kategorií Nej­lepší nový nábytek a Nejlepší prezentace Kolekce tradiční japonské ná­bytkářské společnosti Conde House v rámci Designbloku.
  • 2011 - Cena šéfredaktorů v kate­gorii Nejlepší prezentace obchodu v rámci Designbloku.

O FLEXFORM

V roce 1959 založili bratři Galimbertiové pod názvem Flexform by Galimberti dílnu, ve které vyráběli pohovky a polstrované židle. Jejich potomci pak v 60. letech, kdy se značka Flexform stala obecně známou, přeměnili manuální výrobu na průmyslovou a postupně začali své produkty vyvážet do Evropy a zámoří. 
Flexform si zakládá na tom, že nemá výrobu nikde jinde ve světě, pouze v Itálii, v městečku Meda na předměstí Milána, v srdci regionu Brianza, kolébce italského designu.

Flexform spolupracuje jen s těmi nejlepšími italskými designéry. K těm nejvýznamnějším patří architekt a designér Antonio Citterio, který 40 let významně koordinuje celou kolekci a je zároveň i autorem nejznámějších produktů značky Flexform – pohovek Cestone, Feel good, Groundpiece, Soft dream atd.

Od založení mimo něj pro značku tvořilo i několik dalších uznávaných jmen: Cini Boeri, Joe Colombo, Sergio Asti, Rodolfo Bonetto, Paolo Nava a John Hutton.
Silnou identitu značce vtiskla také dlouholetá umělecká ředitelka Natalia Corbetta, která si prosadila pro reklamní fotografie ty nejlepší italské fotografy. 

V současnosti Flexform prodává své produkty v 75 zemích a sám provozuje 14 vlajkových obchodů ve městech: Bejrút, Brescia, Como, Londýn, Meda, Miláno, New York, Peking, Sao Paulo, Soul, Šanghaj, Sydney, Tokio, San Francisco.

Nábytek Flexform, charakterizují dokonalé výrobní postupy a čisté linie v dokonalé harmonii s elegancí a variabilitou, kterou lze uplatnit jak v obývacím pokoji, tak ložnici i jídelně. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…