FN Brno: 17. listopad si nemocnice připomene výstavou dobových fotografií

11.11.2019 14:17

Třicáté výročí Dne boje za svobodu a demokracii (1989 – 2019), tzv. 17. listopad 1989, si Fakultní nemocnice Brno připomene výstavou autorských fotografií současného primáře Centrálních operačních sálů MUDr. Tomáše Svobody, který je sám pořídil coby student třetího ročníku Lékařské fakulty UJEP v r. 1989.

FN Brno: 17. listopad si nemocnice připomene výstavou dobových fotografií
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Neformální vernisáž výstavy se uskuteční za účasti ředitele FN Brno MUDr. Romana Krause, MBA, v úterý 12. listopadu 2019 ve 13.00 hodin v 2.NP pavilonu L – areál Bohunice.

„Nepovažuji se za žádného hrdinu. Prostě jsem tehdy fotografoval události, aniž bych věděl a tušil, k čemu ty fotografie použiji. Jsem nesmírně rád, že je mohu takto nabídnout k vidění. Zachycují, myslím, dobře atmosféru tehdejších revolučních týdnů,“ uvedl prim. MUDr. Tomáš Svoboda.

Výstava zhruba 40 fotografií mapuje listopadové události v Brně, dění nejenom v centru města, ale také na Lékařské fakultě, činnost tehdejších studentů mediků, komunistickou propagandu atd. Výstavu rovněž doplní také ukázky z tisku tehdejších novin.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…