FN Brno: I. Dny dětské onkologie Brno

09.02.2018 14:20

K tradici mezinárodního dne dětské onkologie, který celosvětově připadá na 13. února, se letos poprvé připojilo i město Brno. Jsme si vědomi, jak důležitá je osvěta problematiky dětských onkologických onemocnění pro širokou veřejnost.

FN Brno: I. Dny dětské onkologie Brno
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

O víkendu 16.–18. února proběhne v Brně první ročník Dnů dětské onkologie. Stejně jako v ostatních městech po celém světě, i ty brněnské mají za cíl přiblížit veřejnosti problematiku dětských onkologických onemocnění, vzdát hold všem bývalým i současným dětským pacientům a jejich rodinám a vzpomenout na ty, kteří onemocnění bohužel podlehli.

Na Dny dětské onkologie, které probíhají po celém světě, je pro širokou veřejnost připraven bohatý program.

Po celý únor jsou v Knihovně Jiřího Mahena v Brně a v Avion Shopping Parku Brno umístěny panely s osvětovou kampaní.

Tisková konference se uskuteční v úterý 13. února 2018 v 11.00 hod. v Dětské nemocnici – FNB, Černopolní 9, Brno. Na konferenci bude představen program plánované akce a osvětové kampaně.

V pátek 16. února od 14 hodin bude probíhat osvětová kampaň na náměstí Svobody ve spolupráci s Hitrádiem a Nadačním fondem dětské onkologie Krtek. Zde bude možnost získat zlatou stužku z rukou Roberta Jíchy a dovědět se více informací o problematice onkologicky nemocných dětí. O dobrou náladu se postará Hitrádio, těšit se můžete na soutěže a malování na obličej.

V sobotu 17. února ve 14 hodin roztančíme Svoboďák s Flash mob. Společně s lékaři a pracovníky Dětské nemocnice – FNB, Nadačním fondem dětské onkologie Krtek, Společně k úsměvu a Zdravotními klauny tuto akci zahájíme. Návštěvníci si zde budou moci popovídat přímo s lékaři z Fakultní nemocnice Brno. V 15 a 16 hodin jsou připraveny přednášky MUDr. Viery Bajčiové, CSc. Vaše děti si jistě nenechají ujít chillout zónu, výtvarnou dílnu, soutěže a malování na obličej s Hitrádiem. Specialitou letošního ročníku je soutěž „varlat“.

Ten stejný den ve 14:45 proběhne v Knihovně Jiřího Mahena v Brně předání knih pro NFDO Krtek. Od 15 hodin se můžete těšit na čtení s Hanou Holišovou, ambasadorkou projektu, a Alešem Slaninou z Městského divadla Brno. Pro všechny návštěvníky zde bude připraven foto koutek, malování na obličej a od 16 hodin neformální beseda vyléčených pacientů pod patronací organizace Společně k úsměvu. Ve stejnou dobu bude probíhat osvětová kampaň i v areálu Hvězdárny a planetária Brno, kde bude také možné získat zlatou stužku, oddychnout v chillout zóně a využít malování na obličej.

Od 20 hodin si v rámci Slavnostního večera na Hvězdárně a planetáriu Brno můžete užít vystoupení Hany Holišové a Aleše Slaniny z Městského divadla Brno. Dále se můžete těšit na projekci Buňka! Buňka! Buňka! v digitáriu a slavnostní přípitek. Zakončením slavnostního večera bude vypouštění balónků splněných přání. Vstupenky na večerní program jsou k zakoupení za 200 Kč na pokladně hvězdárny nebo přes online rezervační systém na www.hvezdarna.cz.

V neděli 18. února proběhne v Dětské nemocnici – FNB snídaně pro dětské pacienty z rukou tanečníků Baletu Národního divadla Brno v doprovodu Aleše Slaniny a Lucie Bergerové.

Záštitu nad akcí převzali: senátor Mgr. Jiří Dušek Ph.D., hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Bohumil Šimek a primátor statutárního města Brna Ing. Petr Vokřál.

Podrobnosti k celému programu jsou k dispozici ZDE nebo na facebookovém profilu Dny dětské onkologie Brno.

Akce vzniká za podpory Jihomoravského kraje, města Brna, Fakultní nemocnice Brno, Hvězdárny a planetária Brno, Knihovny Jiřího Mahena v Brně, Hitrádia, Nadačního fondu dětské onkologie Krtek, Společně k úsměvu, Statutárního města Brna, Real Media, Avion Shopping Park, NDB Balet, Respilon, Zdravotní klaun, Point, Rengl, Kudy z nudy, DPMB, SNIP&CO a dalších. Pořadatelskou agenturou je Sun Drive Communications.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

10:17 Český statistický úřad: Vývoz i dovoz v březnu meziročně klesly

Podle předběžných údajů skončila v březnu bilance zahraničního obchodu se zbožím v běžných cenách př…