FN Brno: I. Dny dětské onkologie Brno

09.02.2018 14:20

K tradici mezinárodního dne dětské onkologie, který celosvětově připadá na 13. února, se letos poprvé připojilo i město Brno. Jsme si vědomi, jak důležitá je osvěta problematiky dětských onkologických onemocnění pro širokou veřejnost.

FN Brno: I. Dny dětské onkologie Brno
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

O víkendu 16.–18. února proběhne v Brně první ročník Dnů dětské onkologie. Stejně jako v ostatních městech po celém světě, i ty brněnské mají za cíl přiblížit veřejnosti problematiku dětských onkologických onemocnění, vzdát hold všem bývalým i současným dětským pacientům a jejich rodinám a vzpomenout na ty, kteří onemocnění bohužel podlehli.

Na Dny dětské onkologie, které probíhají po celém světě, je pro širokou veřejnost připraven bohatý program.

Po celý únor jsou v Knihovně Jiřího Mahena v Brně a v Avion Shopping Parku Brno umístěny panely s osvětovou kampaní.

Tisková konference se uskuteční v úterý 13. února 2018 v 11.00 hod. v Dětské nemocnici – FNB, Černopolní 9, Brno. Na konferenci bude představen program plánované akce a osvětové kampaně.

V pátek 16. února od 14 hodin bude probíhat osvětová kampaň na náměstí Svobody ve spolupráci s Hitrádiem a Nadačním fondem dětské onkologie Krtek. Zde bude možnost získat zlatou stužku z rukou Roberta Jíchy a dovědět se více informací o problematice onkologicky nemocných dětí. O dobrou náladu se postará Hitrádio, těšit se můžete na soutěže a malování na obličej.

V sobotu 17. února ve 14 hodin roztančíme Svoboďák s Flash mob. Společně s lékaři a pracovníky Dětské nemocnice – FNB, Nadačním fondem dětské onkologie Krtek, Společně k úsměvu a Zdravotními klauny tuto akci zahájíme. Návštěvníci si zde budou moci popovídat přímo s lékaři z Fakultní nemocnice Brno. V 15 a 16 hodin jsou připraveny přednášky MUDr. Viery Bajčiové, CSc. Vaše děti si jistě nenechají ujít chillout zónu, výtvarnou dílnu, soutěže a malování na obličej s Hitrádiem. Specialitou letošního ročníku je soutěž „varlat“.

Ten stejný den ve 14:45 proběhne v Knihovně Jiřího Mahena v Brně předání knih pro NFDO Krtek. Od 15 hodin se můžete těšit na čtení s Hanou Holišovou, ambasadorkou projektu, a Alešem Slaninou z Městského divadla Brno. Pro všechny návštěvníky zde bude připraven foto koutek, malování na obličej a od 16 hodin neformální beseda vyléčených pacientů pod patronací organizace Společně k úsměvu. Ve stejnou dobu bude probíhat osvětová kampaň i v areálu Hvězdárny a planetária Brno, kde bude také možné získat zlatou stužku, oddychnout v chillout zóně a využít malování na obličej.

Od 20 hodin si v rámci Slavnostního večera na Hvězdárně a planetáriu Brno můžete užít vystoupení Hany Holišové a Aleše Slaniny z Městského divadla Brno. Dále se můžete těšit na projekci Buňka! Buňka! Buňka! v digitáriu a slavnostní přípitek. Zakončením slavnostního večera bude vypouštění balónků splněných přání. Vstupenky na večerní program jsou k zakoupení za 200 Kč na pokladně hvězdárny nebo přes online rezervační systém na www.hvezdarna.cz.

V neděli 18. února proběhne v Dětské nemocnici – FNB snídaně pro dětské pacienty z rukou tanečníků Baletu Národního divadla Brno v doprovodu Aleše Slaniny a Lucie Bergerové.

Záštitu nad akcí převzali: senátor Mgr. Jiří Dušek Ph.D., hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Bohumil Šimek a primátor statutárního města Brna Ing. Petr Vokřál.

Podrobnosti k celému programu jsou k dispozici ZDE nebo na facebookovém profilu Dny dětské onkologie Brno.

Akce vzniká za podpory Jihomoravského kraje, města Brna, Fakultní nemocnice Brno, Hvězdárny a planetária Brno, Knihovny Jiřího Mahena v Brně, Hitrádia, Nadačního fondu dětské onkologie Krtek, Společně k úsměvu, Statutárního města Brna, Real Media, Avion Shopping Park, NDB Balet, Respilon, Zdravotní klaun, Point, Rengl, Kudy z nudy, DPMB, SNIP&CO a dalších. Pořadatelskou agenturou je Sun Drive Communications.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český rozhlas: Vedení nadačního fondu přebírá od června dosavadní manažer charitativních aktivit ČT Jiří Váňa

19:15 Český rozhlas: Vedení nadačního fondu přebírá od června dosavadní manažer charitativních aktivit ČT Jiří Váňa

Nadační fond Českého rozhlasu čeká od června změna ve vedení. Dosavadní ředitelku Gabrielu Drasticho…