FN Brno: Prosím, vytrvejte, krizi se ještě nepodařilo překonat

08.08.2020 14:19

Poděkování primářky TTO MUDr. Hany Lejdarové všem současným dárcům, že v době pandemie nepolevují a i nadále darují krev.

FN Brno: Prosím, vytrvejte, krizi se ještě nepodařilo překonat
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Vážení a milí dárci krve,

jak jistě víte z médií, Česká republika se nachází v období relativního nedostatku krve, kdy je zajištění provozu některých nemocnic nelehkým úkolem. Příčin je řada. Mnozí z vás čerpají dovolenou a po návratu často nemohou po nějakou dobu darovat, jiní zastupují kolegy na dovolené a nemohou se ze zaměstnání uvolnit a situaci nezjednodušují ani opatření v souvislosti s novým typem koronaviru. Spotřeba krve je přitom v těchto měsících mírně vyšší než v předchozích letech, protože české zdravotnictví dohání jarní nucenou pauzu způsobenou pandemií.

Fakultní nemocnice Brno v tomto není výjimkou. Zajistit odpovídající množství transfuzních přípravků stojí náš personál obrovské úsilí, které by bylo zbytečné bez vaší pomoci a ráda konstatuji, že ta přichází doslova ze všech stran. Je úžasné a pouhými slovy nepopsatelné, co se nyní na našem oddělení děje a jakou atmosféru nám pomáháte vytvářet. Děkuji vám, že reagujete na naše výzvy a vnímáte spolu s námi vážnost situace. Prosím, vytrvejte nadále, krizi se ještě zdaleka nepodařilo překonat.

Naše nemocnice poskytuje nejvyšší typ zdravotní péče a bez úzké spolupráce s vámi se v žádném případě neobejde. Na rozdíl od jiných nemocnic využíváme vaši krev převážně v neodkladných situacích. S ohledem na velikost našeho provozu se od nás očekává pomoc regionům, kterým se krev pro pacienty zajistit nedaří. Pokud se s námi chcete podílet na léčbě například pacientů s leukémií, onkologicky nemocných dětí nebo pacientů s mnohočetnými poraněními, kterých díky cestování v létě vždy přibývá, darujte prosím krev ve Fakultní nemocnici Brno. Tito lidé se v jiné nemocnici na Moravě obvykle léčit nemohou. Současně pomůžete i dětem ve Fakultní nemocnici Motol, které v současné nelehké situaci vypomáháme a pacientům ve většině brněnských nemocnic.

S úctou a poděkováním

MUDr. Hana Lejdarová
primářka Transfuzního a tkáňového oddělení FN Brno

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…